Diktaattorien perusvirhe – jolle pätevä todiste löytyy – demokratian huippumaasta – Suomesta

Diktaattorien perusvirhe – jolle pätevä todiste löytyy – demokratian huippumaasta – Suomesta

Suomeen on nykyisin kehittynyt – jota olen edesauttanut nostattamalla vallanpitäjien ja viranomaisten toleranssia mielipiteiden kritiikille ja asiattomuuksille – demokratia.

Jossa vallanpitäjät käsittää että heidän kannattaa kestää ihmisten asiattomuuksia mielipiteissä – jotta vallanpitäjät pääsee näkemään mikä on varsinainen asia. Pelkkiä asiattomuuksia ilman asiaa ei tietenkään pidä sietää ollenkaan.

Joka itseasiassa vahvistaa vallanpitäjän asemaa kolmeen suuntaan – on paremmin tietoinen miten asioiden tila on kansan keskuudessa pystyen niihin siten paremmin vaikuttamaan – ja – kansalaiset ymmärtää että vallanpitäjä kuuntelee heitä – ja – jos vallanpitäjä onnistuu parantamaan asioita on hän kansalaisten sankari.

Miten diktaattorit.

Esimerkiksi johtajien itsetuntosensitiivisessä Turkissa kansalaiset eivät pääse tietämään kuunteliko Erdogan heitä vai ei – vaan tietää vain sen mikä on Erdoganin itsetunnon sensitiivisyyden tila tänään.

Sen sijaan Venäjällä Putin ei taida hetkahdella itsetunnon tasolla vaan siinä että ajatteleeko joku eri tavalla ja etenkin – kehtaako joku haluta ja jopa toimia muuten kuin Putin on suunnitellut.

Ilmeisen selvää on että diktaattorit menettävät enemmän kuin paljon – kun eivät osaa demokratiaa.

Ikätovereitteni Putinin ja Erdoganin kannattaisi ottaa oppia tästä blogista.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu