Eettis-realismi ja autoilu – henkilöauto on out – sillä ei ole menneen kaltaista tulevaisuutta

Eettis-realismi ja autoilu – henkilöauto on out – sillä ei ole menneen kaltaista tulevaisuutta

Biopolttoaineen riittävyys on yhteydessä siihen paljonko autoja on.

Ympäristösyistä, rakennuspinta-alan, renkaiden kumisaasteen, liikennemelun, katujen kunnossapitokustannusten syistä ei tule kuuloonkaan että pienemmissäkään kunnissa saati kaupungeissa yksi ihminen raahaa itsensä muutaman kilometrin matkojaan yli tonnin painoisella autolla.

Pyörät, sähköpyörät, sähköpotkulaudat ja julkinen liikenne valtaa kaupungit ja ajaa autot ulos. Kun ihmiset ihastuu ja rakastuu hiljaiseen kaupunkiin ilman autoilua jossa linnunlaulukin kuuluu – niin eihän he halua ikimaailmassa enää autoja kaupunkeihin.

Henkilöauto on out – sillä ei ole enää menneen kaltaista tulevaisuutta.

Se pudottaa valtavan määrän autoja pois. Ja ainoa mihin yksityisautoja tarvitaan on pidemmät matkat kaupunkien välissä, mökeille, maaseudulla jne.

Ja kaikki lasten harrastuskuljetuksetkin hoituu erilaisilla taksimuodoilla joista auto on vain yksi.

Yksityisautoa ei enää tarvitse omistaa.

Kaikki tämä suorastaan ohjaa siihen että sähköä käytetään pääosin kaupunkien kevytliikenteessä ja nykyautot voidaan muuttaa biokaasulle joka säästää kansantalouden rahaa miljardeja. Ja sähköautosta tulee pienen varakkaan porukan kestää kestää kestää akkulatauksen harrastus.

Nykyautokantaa ei voi laisinkaan käyttää lähtökohtana mihinkään muuhun kuin siihen että putoaa ja rajusti. Tälläkin pikkupaikkakunnalla jossa asun niin nuoret, lapset kuin aikuisetkin huristelee jo sähkäpotkulaudoilla ja sähköpyörillä.

Koska siinä on järkeä. Yksityisautoilussa on kasvavasti yhä vähemmän lähes kaikista mahdollisista syistä järkeä – ja sähköauto on yksi niitti lisää siihen järjettömyyteen.

Tämä näkemykseni on se jota ajan pelkästään kehittämäni eettis-realistisen aatteen pohjalta – että mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia niin sitä parempi se on ratkaisuna. Ja yksityisautoilu ja siinä sähköautot on ensimmäisiä drop out listallani jossa on myös avohakkuu, teknologian ylivalta ja sen aiheuttama taloudellisten resurssien kato aineettomilta arvoilta – joiden varaan kuten eettis-realistisen aatteenikin varaan ihmiset ajattelunsa ja elämänsä yhä enemmän nojaa. Myös ulkomailla johon blogspot blogini tehokkaasti koko ajan leviää.

Koska – tuossa kaikessa yllä kirjoittamassani on sekä etiikkaa että realismia. Ja järkeä.

Näillä mennään

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu