Ehdotan että joka vuosi kulttuurin piirissä valitaan tieteen, talouden, politiikan DOGMAATTINEN HATTARAPÄÄ

Ehdotan että joka vuosi kulttuurin piirissä valitaan tieteen, talouden, politiikan DOGMAATTINEN HATTARAPÄÄ

Näin puhuu tiededogmaatikko Kari Enqvist joka ei kapeutensa vuoksi ymmärrä mitä elämän ja yhteiskunnan todellisuus on

Yle:

Tiede ” on paras menetelmä luotettavan tiedon hankkimiseen. Yölliset näyt, mietiskely tai vanhojen uskonnollisten tekstien tutkailu vertautuvat tehokkuudessa siihen kuten maansiirtotöissä teelusikka vertautuu kaivinkoneeseen.

Usein sanotaan, että tieto on itseisarvo; että tietämättömyys ei ole hyve. Tosin joskus nuorten radiotoimittajien tai taiteellisuuttaan korostavien hattarapäiden kuulee kerskailevan oppimattomuudellaan.

Mutta yleensä tietoa pidetään arvokkaana. Tietopohjaisen päätöksenteon puolesta vannovat lähes kaikki eduskuntapuolueet. Tosin yhä selvemmäksi on käynyt, että kyseessä on pelkkä hurskastelu – että kaikilla puolueilla on agendoillaan aina jotakin, joka on tärkeämpää. ”

Jos ei ymmärrä että taiteellisuudessa ja taiteessa on oma logiikkansa tietonsa ja arvonsa jolla ei ole mitään tekemistä hattarapäisyyden kanssa – niin ei todellakaan ymmärrä todellisuutta.

Olisi hauska kuulla miten Enqvist selittää jatkuvat ihmisvirrat Louvreen ja Ateneumiin ja taiteen valtavan vetovoiman. Mutta ei kuulla koska Enqvist ei siihen kykene. Eikä tiede. Mikä valtava musta aukko tieteen omahyväisessä kaiken selittämiskykyisyyden luulossaan.

Ja Enqvist joutuu toteamaan ettei tiede kykene selittämään kaikkea – eikä Enqvist edes tiedä miten lähestyisi tieteellä taidetta. Yrittäköön – saa naurut vaan taiteelta. Ja jos siitä tiedehybriksen häpeästä yrittää selviytyä diskriminoimalla taiteen ja taiteellisuuden hattarapäisyydeksi.

Niin perusteltua on sanoa Kari Enqvist on tiededogmaattinen todellisuutta epätieteellisesti diskriminoiva tiedehattarapää.

Ehdotankin että joka vuosi kulttuurin piirissä valitaan tieteen, talouden, politiikan DOGMAATTINEN HATTARAPÄÄ – jolla on vastaavanlaisia asenteita ja puheita taiteellisuudesta, taiteesta ja kulttuurista kuin Enqvistillä.

Näin asetamme sellaiset puheet ja asenteet sellaiseen kosmologiaan ja yhteiskuntaan joita ne monimuotoisuudessaan on

0
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Puoluekantani:
Kallistun vasemmalle kun pyyhin oikealla keskeltä, ja se mikä sieltä tulee muuttuu vähitellen vihertäväksi, puhun ruotsia huonosti, enkä huuhdo persettä merivedessä kuten Soini ja käyn harvoin kirkossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu