Ei Merkeliä voi syyttää Ukrainan nykytilanteesta

Ei Merkeliä voi syyttää Ukrainan nykytilanteesta

https://yle.fi/uutiset/3-12481020

Kukaan ei osannut arvata mihin mielettömyyteen ja petomaisuuteen Putin pystyy.

Ja oli oikein yrittää sitoa talouden keinoin Venäjää lännen eettiseen kehitykseen.

Kun muistetaan miten Putin halusi keskustella jokin aika sitten Merkelin kanssa – niin se tapahtui sen vuoksi että heidän välillään oli jotain myönteistä – että Putin ymmärsi että Merkel tahtoi hyvää.

Josta seuraa se looginen mahdollisuus että Putin hermostui lopullisesti – niihin jotka eivät halunneet Venäjälle hyvää kytkentää länteen ja sen kehitykseen – eivätkä uskoneet eivätkä edes halunneet että Venäjästä tulisi mitään hyvää.

Nämä kyyniset Venäjän vihaajat ovat pääsyyllisiä siihen edellytysvaikutukseen josta syystä nyt ollaan tässä tilanteessa – paljon enemmän syyllisiä kuin Merkel joka halusi hyvää ja halusi uskoa hyvään.

Onko se nyt mikään hyvä tai mitään hyvää tuova ratkaisu että nyt on Putinin hallinnon kyyninen pahuus ja lännen kyyniset tilanteen edellytykset luoneet pahat tahot vastakkain. Yhtenä tahona Yhdysvaltojen jatkuva pyrkimys sormeilla Euroopan asioita.

Mutta ei Putinkaan ole puhtoinen. Jo Lähi-Idässä Putin kokeili kepillä jäätä että minne asti voi mennä – ja sitten Krimillä – ja länsi antoi sen tapahtua.

Kunnes Putin hallintoineen uskoi että näin voi jatkaa ja ohjasi itsensä Ukrainan katastrofiin ja tyhmyyksiin jotka johtaa vain sotarikostuomioistuimeen. Koska tekoja ei voi antaa anteeksi.

Yhden virheen Merkel teki. Että ei samaan aikaan kun rakensi siltoja Venäjään – yrittänyt ajaa myös Yhdysvaltoja muulle kuin patologiselle Venäjä-kyyniselle tielle jossa ovat vuosi kymmeniä sairaalla tavalla taapertaneet.

Ei maailma tarvitse enää Yhdysvallat-Venäjä vihollisuuksia eikä päinvastoin eikä niiden typerää elitististä ylimielisyyttä.

Tämä – tympeä ylimielinen yli-itsetuntoinen elitismi on aina ollut suurimpien tyhmyyksien kuten sotien pääväylä.

Merkeliä ette siitä ylimielisyydestä voi koskaan syyttää. Hän on lämminhenkinen ja toimi sen mukaan.

Olemmeko sen sijaan koskaan kyynisen kylmyyden nähneet johtavan muuhun kuin tuhoon ja kuolemaan. Siksi  lähtökohtaisesti pitää aina tarjota ensin lämmintä kättä kyynisille kylmille ennen pakkotilannetta tarjota kylmää kovaa nyrkkiä.

Kyyniset kylmät ihmiset ovat tämän maailman pahin ongelma – eivät lämpimän käden tarjoajat.

Kyyniset kylmät näkevät maailman kyynisenä ja kylmänä ja pyrkivät luomaan sen sellaiseksi – koska haluavat luoda sen peilikuvakseen siitä mitä itse ovat.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu