Ei ole mitenkään uskottavaa että ihmiset kuluttaisivat enemmän sähköä siksi että se olisi halpaa

Ei ole mitenkään uskottavaa että ihmiset kuluttaisivat enemmän sähköä siksi että se olisi halpaa

https://yle.fi/a/74-20021622

Ihmisten elämä on urautunut tiettyyn luonnolliseen sähkönkulutusasentoon eikä se muutu siitä sen takia että sähkön hinta on halpaa. Eivät he saa jotain alennusmyyntikohtausta halvan sähkön takia.

Eivät he ala käydä kaksi kertaa päivässä sähkösaunassa sen takia että sähkön hinta on halpaa.

Eikä he myöskään ala lisäämään lämmitystään sen takia että sähkö on halpaa – asunto tarvitsee sen energiamäärän minkä se tarvitsee ollakseen lämmin. Eikä syytä ole lämmittää enempää – mutta kylmä sen sijaan tulee sitten kun lämmitys tulee liian kalliiksi.

Näin ollen se että sähkön kulutus nousisi halvalla hinnalla ei pidä paikkaansa – kuin yhdessä ainoassa tapauksessa – ja siihen voidaan puuttua lain kautta luvanvaraisuudella.

Kun on tiedossa missä on riskiraja jonka sähköntuontanto kestää sähkölämmitysten muodossa.

Niin kun lämmitystä uusitaan tai uusia taloja rakennetaan – niin pitäisi olla kiintiö minkä verran saisi olla sähkölämmityksiä kuluttajilla – että sähkön saanti turvattaisiin.

Eli ei saisi rakennuslupaa tai muutoslupaa sähkölämmitykselle – jos sähkön saannin turvaava kiintiö niille olisi jo Suomessa täysi.

On parempi puuttua ihmisten vapauteen lämmitysmuotoon – kuin että he ja yhteiskunta joutuu maksamaan siitä vapaudesta miljardeja kun sähkökriisi iskee.

Ihmisten energiankulutukseen on puututtava.

Myöskin siinä että rajataan maksimi neliömäärä asunnon koolle per henkilö.

Mutta tämä kaikki ei poista sitä että sähkön hintamarkkinajärjestelmään on puututtava.

Mutta tässä tekstissä käsittääkseni osoitettiin paikkaansapitämättömäksi se että ihmiset syöksyisivät holtittomasti kuluttamaan kun sähkön hinta on halpaa.

Ja kuten osoitin voidaan kiintiösääntelyllä puuttua pahimpiin kuluttajien sähkönkulutuksiin eli sähkölämmityksiin.

Mutta sen lisäksi pitäisi puuttua vielä asumisen neliömäärään per henkilö – jolla olisi laaja ympäristövaikutus monin tavoin.

Tähän tietenkin voi luontevasti myös kytkeä energiankulutuksen vihersiirtymääkin.

eerojuhani vaarala

Oman eettis-realistinen aatteeni enkä minkään puolueen kannattaja enkä jäsen. Jotka haluaa kannattaa eettis-realistista aatettani niin ilmoittakoon minulle. Voimmehan tehdä siitä vaikka puolueen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu