Eikö EU:ssa maataloustuen ylimmän periaatteen pitäisi olla kuten Yhdysvalloissa – maataloustukea maksetaan vain huonoina satovuosina.

Eikö EU:ssa maataloustuen ylimmän periaatteen pitäisi olla kuten Yhdysvalloissa – maataloustukea maksetaan vain huonoina satovuosina.

Siihen on useita syitä

1. Tukikäsite kaatuu jos niin ei tehdä – sillä jotta on tuki sillä pitää olla tuen tarve.

2. Jos tarvetta ei ole ja maksetaan tukia – se ei ole sensitiivistä sille mitä yhteiskunnassa oikeasti tapahtuu – ja kaikki se toiminta joka ei ole reaktiivissensitiivistä sille mitä ympärillä tapahtuu – on epärealistisessa tiedostamis- ja reaktiosuhteessa todellisuuteen – on sen mukaan uudistuskyvytöntä, alkaa homehtua, alkaa keksiä epätodellisia syitä tukirahojen saamiseksi – jolloin toiminnan substabssi jää toisarvoiseksi rahan substanssiin keskittymisen vuoksi ja opitaan valehtelemaan ummet lammet etenkin jos koko tukijärjestelmä on monivuotinen eli täysin etääntynyt siitä mikä on ilmaston tilanne kulloisenakin vuonna

3. Tukijärjestelmä joka ei ole tilanne- ja reaktiosensitiivinen vie tukirahoja niiltä joilla olisi muualla yhteiskunnassa tuen tarvetta – jolloin maataloustuen jättimäisyyden tietäen sen irtautuminen aidosta tuen tarpeesta aiheuttaa valtavasti vahinkoa niillä alueilla joissa on aidosti satunnaista tuen tarvetta.

eerojuhani vaarala

Vaihtuvia pikkukommentteja:

Sinä voit itse olla oman henkisyytesi taidemaalari

Hengen avaruus tarvitsee vähän asuinneliöitä - ja avaraa luonnon kokemista.

Että on asuinneliöissään avoin itselleen - ja ulkona avoin luonnon kokemiselle.

Noin avoimuus itselle ja avoimuus luonnolle ruokkii toisiaan.

Jo auringon kirkastamille pilven reunoille, kevätpuron vireydelle tai kesäillan tuoksulle antautuminen hetkeksi - on jo riittävää avoimuutta luonnolle.

Ihan missä vaan - milloin vaan.

Antaa niiden tulla itseensä - ja se on siinä.

Kannattaa opetella pysähtymään ja avautumaan niiden ääreen - ja kyse on usein vain sekunneista - kun luonto virtaa avoimeen mieleen. Joka ruokkii mieltä ja sen henkisyyttä. Ja siinä kokemuksessa on aina hyvin kaunista toivoa. Juuri sitä mitä parhaat taidemaalarit pystyy loihtimaan maalauksiinsa - eikä kyse ole niinkään kohteesta - vaan lähestymistavasta. Miten sen maalaa.

Samalla tavalla sinä itse voit olla oman henkisyytesi taidemaalari - kun osaat pysähtyä edes sekunneiksi luonnon ääreen ja annat tulla sen hetkeksi itseesi.

Voit harjoitella sitä. Kun seuraavan kerran on aurinkoinen päivä - niin pysähtele huomaamaan mitä kaikkea valon ja varjojen leikkiä lukuisin värein auringon valo luo. Tai sateinen päivä, tai kuutamoilta.

Ja aisti ne kaikilla aisteillasi. Se tervehdyttää sinua kaikin tavoin.

___________________

Aforismi - Sosiaalisuudesta on tullut sekä epätotuudellisuutta että manipulointia - jonka uhreja ja tekijöitä ihmiset itse ovat

Kansainvälisenkin tason poliittinen innovatiivinen influensseri.

Olen aidon kysyntä-tarjonta demokratian ja kysyntä-tarjonta markkinatalouden toteutumisen vaikuttaja.

Kaikki blogini ja myös pianomusiikkiani löydät täältä.

http://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Lauluani voi kuulla Smule nimisessä nettikaraokessa nimelläni Jussi Vaarala.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu