Elinkeinoelämä ja kokoomus harrastaa propagandavalittamista. Mitä oheisessa on valittamista

Elinkeinoelämä ja kokoomus harrastaa propagandavalittamista. Mitä oheisessa on valittamista

” Kiurun mukaan yksityisesti tuotetut palvelut olisivat edelleen merkittävässä roolissa sote-palveluiden kokonaisuudessa.

– Monituottajamalli jatkuu ja ostopalvelut sekä palvelusetelit ovat jatkossakin osa palvelujärjestelmää, Kiuru muistutti.

Kiurun mielestä hallituksen sote-esityksen vaikutuksia nykyisiin ulkoistamissopimuksiin on julkisuudessa liioiteltu.

– Sosiaali- ja terveysministeriön arvion mukaan suurin osa nykyisistä ostosopimuksista jäisi voimaan, osaa muutettaisiin ja vain hyvin pieni osa sopimuksista irtisanottaisiin osittain tai kokonaan, Kiuru vastasi opposition ja elinkeinoelämän pelkoihin.

Muutoksia rajoittavat myös siirtymäajat.

Ulkoistamissopimus voidaan irtisanoa vuoden 2026 alusta ja sitä on mahdollista vielä pidentää kahdella vuodella.

Hyvinvointialueen oma tuotanto turvana

Hallituksen sote-mallin mukaan perusoikeuksien turvaaminen ei voi kuitenkaan jäädä vain sopimusten varaan, vaan ne on turvattava lailla. Tähän kantaan yhtyi myös perustuslakivaliokunta yksimielisessä lausunnossaan(siirryt toiseen palveluun).

Oppositiosta erityisesti kokoomus ja elinkeinoelämän järjestöt, kuten Elinkeinoelämän keskusliitto (EK), Keskuskauppakamari ja Suomen yrittäjät ovat epäilleet, että hallituksen sote-malli rajoittaa hyvinvointialueiden mahdollisuuksia hyödyntää yksityisiä yrityksiä ja järjestöjä ihmisten hoitamisessa ja hoivaamisessa.

– Hyvät palvelut vaativat, että tarjontaa on riittävästi. Jotta riittävät palvelut saadaan aikaan, on hyvinvointialueille annettava aito mahdollisuus itse päättää, miten palvelunsa hankkivat, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies, Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi ja Suomen yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen vetosivat toukokuussa Maaseudun Tulevaisuudessa.(siirryt toiseen palveluun)

Hallituksen mukaan hyvinvointialueen riittävällä omalla palvelutuotannolla varmistetaan julkiselle järjestäjälle kyky vastata sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuuseen liittyvistä tehtävistä sekä palvelujen turvaaminen kaikissa tilanteissa mukaan lukien poikkeukselliset tilanteet.

Riittäväksi varautumiseksi ei voida katsoa sitä, että hyvinvointialue varautuisi poikkeusoloihin ja häiriötilanteisiin pelkästään yksityisen palveluntuottajan kanssa tehtävin sopimuksin.

Sanna Marinin (sd.) hallituksen esityksen valmisteluun ovat vaikuttaneet perustuslakivaliokunnan viime hallituskauden kannanotot. Juha Sipilän (kesk.) hallituksen sote-esityksen valinnanvapausmalli ei perustuslakivaliokunnalle kelvannut. ”

0
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Puoluekantani:
Kallistun vasemmalle kun pyyhin oikealla keskeltä, ja se mikä sieltä tulee muuttuu vähitellen vihertäväksi, puhun ruotsia huonosti, enkä huuhdo persettä merivedessä kuten Soini ja käyn harvoin kirkossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu