En aio äänestää Sanna Marinia tällä kertaa – hänestä on tullut Orpon tapainen hokemakone

En aio äänestää Sanna Marinia tällä kertaa – hänestä on tullut Orpon tapainen hokemakone vailla strategista ja operatiivista kykyä

Operatiivinen paikka on Marinilla ollut kahdella tasolla – pääministerinä sekä Pirkanmaan kansanedustajana.

Hän on ollut koko ajan tietoinen näistä aluepoliittisista, aluetasa-arvopoliittisista ja aluekansainvälispoliittisista asioista – eikä ole tehnyt mitään

1. On sekä aluepoliittinen, aluetasa-arvopoliittinen että kansantaloustyöllisyyspoliittinen avainasia että maaseudun ja kaupunkien välille saadaan ainakin kolme julkisen liikenteen vuoroa joka päivä – aamuvarhain, päivällä ja iltamyöhällä – että maaseudulta pääsee töihin kaupunkeihin ja päinvastoin myös kolmivuorotyöhön joutumatta ostamaan ympäristöhaittaavaa autoa – jolloin vähävaraisempikin ja siksi halvemmassa asunnossa maaseudulla asuva voisi käydä lähikaupungissa töissä kustannuksilla jotka hän voi maksaa mutta auton omistamista ei – joten Marin on toimimattomuudellaan toiminut tässä suoraan demareiden ja muiden demaritunareitten kanssa suoraan omia arvojaan vastaan. Eikä myöskään maaseudulta pääse koskaan kaupunkien kulttuuririentoihin ilman omaa autoa ilman että että joutuisi menemään hotelliin yöksi. Siis strategista aluetasa-arvopoliittista kulttuurisokeuttakin Marinilla löytyy.

2. Investointi tähän multitasa-arvoiseen asiaan olisi edullinen – siihen Etelä-Suomen kaupunki- ja kasvukeskuselitistiseen hankkeeseen nähden – että miljardeja pannaan siihen että kaupungista toiseen pääsee kymmeniä minuutteja nopeammin – JULKISELLA KULKUNEUVOLLA valtion rahaa Etelä-Suomen varakkaille sosialisoiden – kun maaseudulta vähävaraiset ei pääse julkisilla kulkuneuvoilla töihin ilman autoa ollenkaan. Lieventääkseen huutavaa työvoimapulaa maassa.

Todellista tasa-arvo ja kansantalouskäsityskyvytöntä maaseutua entistä enemmän yhteiskunnan taakaksi lataavaa keskittämishakuista strategiasokeutta täydellisyyteen asti. Kaikki on jo selitetty emaileillani eduskunnalle ja blogeillani laajasti yleisölle ja näille asioille ei kukaan kansanedustaja ole tehnyt mitään. Onko kyvyt puuttuneet.

3. Marin ei ole tehnyt elettäkään hyvin tietämänsä senkään asian eteen – että suurimmat maakuntakentät nousisivat sen verran kansainväliselle tasolle – että niiltä olisi välilaskuton yhteys molempiin suuntiin suuriin kv lentokenttiin – niin että edes yhdellä suoralla lennolla viikossa voisi ulkomaalainen turisti ja liikemies päästä muutamassa tunnissa Lappiin, Kainuuseen, Saimaalle, Pohjanmaalle, Tampereelle tai suomalainen turisti tai liikemies päinvastoin. Joka olisi suora adrenaliiniruiske aluepolitiikalle. Johon alueelliset ja paikalliset yritykset ja kunnat voisivat tarttua ja hyödyntää strategiatekijänä.

Sen sijaan pannaan hyvin kotikutoisen epästrategisesti miljardeja muutaman kymmenen minuutin matkalyhennyksiin suurten eteläisten kaupunkien välille. Josta ei ole mitään kv kansantaloushyötyä hyötyä vaan on pelkkää paikallista rahojen siirtoa valtiolta rakennusteollisuudelle jonka vientikauppapoliittinen tuotto on rankasti miinusmerkkinen.

Pitäisihän sitä osata investointien vientikauppapoliittisia näkemyksiä strategisella tasolla valtakunnassa olla – mutta onko sitä kellään politiikassa tai taloudessa nähdystä päätellen. EK:kin on kokoomushokemapoliittisen johtonsa viemänä pudonnut pelkäksi työmarkkinapuuhastelutahoksi.

Marinista on tullut Orpon tapainen hokemahöpöttäjä vailla laajaa strategista ja dynaamista operaatiokykyä.

Edes tämä selvästi eksplikoiden tarjottimella tuotu strateginen laaja taloudellisesti edullisesti ja silti kansantaloustuottoisa operatiivinen näköala ei näillä paikallaan jankkaajille kelpaa.

Eduskunta ja tuleva hallitus tarvitsee maakuntatasoisia kansanedustajia joilla tämmöinen avarastrateginen kyky operaatiokykyineen on olemassa.

Väistyvässä nykyhallituksessa sitä ei ollut kenelläkään. Eikä väistyvässä eduskunnassa.

eerojuhani vaarala

Oman eettis-realistinen aatteeni enkä minkään puolueen kannattaja enkä jäsen. Jotka haluaa kannattaa eettis-realistista aatettani niin ilmoittakoon minulle. Voimmehan tehdä siitä vaikka puolueen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu