Enkelihenkisyys ja naiset, lumon katoaminen kirkosta. Näin tulkitsen ne.

Enkelihenkisyys ja naiset, lumon katoaminen kirkosta. Näin tulkitsen ne.

Miten tulkitsen oheisen jutun ilmiöt.

https://yle.fi/uutiset/3-12245730

Ensinnäkin jumala on jossain tuolla kaukana – enkeli taas lähellä – lähiolento tässä hetkessä yhteydessä hyvään tahtoon ja hyvän tekemiseen – jossa naiset voivat olla osallisia.

Lumon häviäminen kirkossa sitä että pappi saarnaa jumalasta jossain tuolla kaukana – ja seurakuntalaisia on sangen vaikea nähdä mitenkään aktiivisina hyväntekijöinä. Ikäänkuin se että uskoo ja käy kirkossa olisi hyvän ja eettisen elämän tunnus.

Monet naiset taas haluavat tehdä hyvää – he ovat ehkä tyytymättömiä seurakuntalaisten saamattomuuteen, siirsivät jumalan sinne missä onkin eli kaukaisena auktoriteettina joka saarnaa papin suulla hyvästä ja seurakuntalaiset seisoo tumput suorana tekemättä mitään – ja nappasivat enkelit lähelle arkeensa.

Ja se ei hyvää tahtoville aktiivisille naisille riitä – siis se että saarnat jumalasta ei näy seurakuntalaisten käytännöissä missään. Ovatko he seisoneet yhdelläkään barrikadilla etiikan vuoksi nykyajan ongelmien suhteen. Ei.

Tällä tavoin etiikka on kirkossa käytännössä lässähtänyt – ja aktiiviset naiset napanneet vaikeasti määriteltävän enkelin suojelevan hyvän tahdon olemuksen arkeensa. Uskonnolta.

Olematta edes kaiketi uskovaisia. Heille riittää että kokevat hyvän läsnäolon edes enkelin muodossa.

Joka tietty on satua ja mystiikkaa.

Mutta sillä ei ole väliä.

Vaan ainoastaan sillä – että suojeleva hyvä tahto on läsnä – ja naiset haluavat sitä osin enkelin muodossa ja kautta yms omissa toimissaan toteuttaa.

Jolloin oleelliseksi suodattuu – että naiset toteuttavat hyvää tahtoa ja etiikkaa.

Kun se on kirkossa ja seurakunnissa nukahtanut ponnettomaksi.

Tämä on siis vain minun tulkintani missä tässä ajassa tuossa kohdin mennään.

Enkä ole mitenkään enkeleihin ja mystiikkaan uskova. Mutta en minä usko kaunokirjallisuuteenkaan – mutta se voi silti olla hyvää ja arvokasta.

 

Ps. Enkä minä suinkaan pappeja jne moiti. Vaan seurakuntalaisia.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu