Entä jos hyökkääjä yllättää – kumpi ehtii Ahvenanmaalle ensin – hyökkääjä vai Suomen puolustusvoimat

Entä jos hyökkääjä yllättää – kumpi ehtii Ahvenanmaalle ensin – hyökkääjä vai Suomen puolustusvoimat

Kyllä minusta olisi koko Itämerenkin turvallisuudenkin kannalta tärkeää.

Että nyt kaikkein herkimpänä aikana ennen Natoon liittymistä Ahvenanmaalla olisi pieni puolustusvoimien etuvartioasema.

Olisi Ruotsiakin kohtaan vastuutonta jos hyökkääjä saisikin Ahvenanmaan haltuunsa – vain siksi ettei Ahvenanmaalla hyväksytä ja ollaan liian lakerikenkäisiä realiteeteille.

Jos hyökkääjä pääsee Ahvenanmaalle niin sitten siellä on todella v:mäisiä sotilaita.

Eikö Ahvenanmaalla ymmärretä että Turusta on n 150 km kartan mukaan Ahvenanmaalle – se kestää kauan että sotilaat edes pääsee liikkeelle saati että ovat perillä – sitten pitäisi ryhmittyä ja laittaa asemat – taas kestää kauan.

Ja jos hyökkääjä pääsee yllättämään niin se on jo valmiiksi siellä kun Suomen joukot on siellä. Ja sitten on miehitettynä hankalasti hyökättävät saaret tosi vaikeita valloittaa – kun hyökkääjälle se olisi lasten leikkiä – kun ei ole sotilaita ollenkaan ja merivartijoiden veneitäkin ammutaan upoksiin kuin haahkoja haulikolla.

Ja niin jäisi Ahvenanmaa venäläisten haltuun ja ei olisi yhtään kivaa se.

Sitäpaitsi ei ole hyväksi ja vastuuntonta että suuren joukon sotilaita pitää olla mantereella odottamassa valmiina jos jotain tapahtuu – joita joukkoja tarvittaisiin muuallakin – kun koko Ahvenanmaan välitön vartiointi hoituisi pienellä sotilasjoukolla – jonka suojaksi ahvenanmaailaisilta voidaan istuttaa vaikka kuusiaitaa ettei näy.

Ja sekin vielä jos hyökkääjä pääsee Ahvenanmaalle niin se sieltä alkaa ohjuksilla moukaroimaan Tukholmaa 150 km päähän ja siellä lakerikengät pölyyntyy Ahvenanmaan vuoksi. Kyllä kuningas ei tykkää.

Kyllä Ahvenanmaa pelaa nyt peliä jota se ei ymmärrä.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/dc6139ac-aa14-4d9e-87df-3aa2cdc0bc18

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu