Epäselväksi on jäänyt kuinka usein Venäjän ohjukset osuu sattumalta vai tähdätysti kouluihin ja sairaaloihin

Epäselväksi on jäänyt kuinka usein Venäjän ohjukset osuu sattumalta vai tähdätysti kouluihin ja sairaaloihin

Ihmetystä herättää kuvat joissa kaikki muu on ammuttu hajalle mutta kirkot säilyneet.

Mutta lienee selvää että Mariupolin teatteriin osui useita ammuksia – varmaankaan kenelläkään olematta epäselvyyksiä että se oli teatteri eikä mikään sotilaskohde – ja että sen molemmin puolin oli maalattu teksti ”lapsia” merkkinä siitä että siellä on siviileitä suojassa. Samaa rumaa Venäjän sotarikossaldoa ollen Butshan siviilien joukkoteloitukset.

Putinin hallinnon ei pidä tämän jälkeen missään olosuhteissa saada mitään kansainvälisesti hyväksyttyä statusta – edes Kiinalta.

Yle:

” Luhanskin kuvernöörin mukaan ohjus osui kouluun, jossa oli 90 ihmistä

Luhanskin kuvernöörin Serhi Haidain mukaan venäläisohjus on tuhonnut koulun Bilohorivkan kylässä. Koulun kellariin oli Haidain mukaan suojautunut 90 ihmistä, joista 30 on pelastettu. Haidai julkaisi Telegramissa kuvia rakennuksen palavasta rauniosta.

Hätäpalveluiden mukaan rakennuksesta on löydetty kaksi ruumista, ja lisää voi vielä löytyä. Myös kuvernööri Haidai kertoi sunnuntaiaamuna kahdesta kuolleesta. Hänen mukaansa raunoissa on yhä noin 60 ihmistä.

Rannikkokaupunki Odessan alueelle osui kaupunginvaltuuston mukaan lauantaina kuusi risteilyohjusta. Sunnuntain puolella sireenit ovat varoittaneet ilmahyökkäyksistä useaan kertaan, valtuusto kertoi.

Tietoja hyökkäyksistä ei ole vahvistettu riippumattomista lähteistä. ”

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu