Esimerkkinä Elon Musk. Tämä on juuri vaara kun yksityinen saa vallan liian isosta – rahalla

Esimerkkinä Elon Musk. Tämä on juuri vaara kun yksityinen saa vallan liian isosta – rahalla – jolloin rahassa on väistämättä subjektinsa leima

Kyse Elon Muskista ja Twitterin ostamisesta.

Mitä enemmän käyttää rahaa sitä subjektiivisempaa se on – mediakin nostaa  subjektin käsitteen huipulle kaikki rikkaat – ikäänkuin he oisivat subjektina mitään muuta erikoista kuin rikkaita. Niinpä media pällistelee kuin ääliö toinen toistaan typerämpiä rikkaita – joilla ei ole muuta maailmalle mediatasolla ja filosofisella tasolla annettavaakaan juuri kuin että heillä on rahaa ja typeryytensä. Ja media ja kansa kuolaa perässä. Voi vittu mitä paskaa.

Jälleen iso hirsinaulan kokoinen naula median typeryyden arkkuun.

Ihminen on subjektiivinen – väistämättä – jotenkin – se on satavarmaa. Ja kun ei itse kykene näkemään saati oikomaan subjektiivisuuttaan niin kuka sen tekee – ei kukaan.

Niinpä älyttömän rikas median itsetietoisuuden hybrikseen hehkutettu alkaa uskoa olevansa oikeasti objektiivisesti fiksu – kun se on vain subjektiivisuutensa uskomista objektiivisuudeksi – jota vahvistaa se että kun on rahaa määrättömiin niin voi ostaa isolla rahalla mitä vaan – välittämättä mitään rahasta – eikä siitä että miljardeja ihmisiä vituttaa moinen ylimielinen röyhkeys rahaan nähden.

Mutta ei se mitään – media ja ääliöt huokaa ja kuolaa teki yltiörikas mitä tahansa.

Mutta on subjektiivisuudelle oikaisumenettely – sitä kutsutaan demokratiaksi.

Jonka toinen nimi on – me keskustelemme mutta demokratia päättää.

Eli saat olla vaikka kuinka subjektiivinen keskustelussa – mutta on hyväksyttävä että demokratia päättää.

Demokratia hieroo ja hioo subjektiivisuutesi ihan omaksi asiaksesi jos subjektiivisuutesi auringossa paistatellessasi ihan jotain muuta luulit.

Sinä olet vain yksi sinä kaikkien muiden sinujen joukossa.

Putin ei hyväksy että ihmiskunnan demokratia päättää hänen subjektiivisten ideologioidensa ja tekojensa hyväksyttävyydestä – ja maailmassa demokratian ylläpitäjä länsi päätti että Putinin ideologiat ja valta kaadetaan. Yksimielisesti.

Eikä subjektiivisuuden ääliö Trumpkaan hyväksy mitään sen ohi. Ja ääliot kuolaa.

Niin Elon Muskin sai viestin demokratialta – tervetuloa – mutta ei sinun moderointisäännöilläsi. Muskin subjektiiviset ajatukset ei innostaneetkaan demokratian suurvaltaa EU:ta.

Kehittynein demokratia-alue maailmassa EU muistutti demokratian olemassaolosta Twitterin ostanutta Elon Muskia.

Nyt jää pohdittavaksi – kummassa Elon Muskilla on haastetta enemmän – itsessään vai Twitterissä.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/13d3a219-c3be-4d2f-a476-00e2e7101538

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu