Että siis Suomen ja Ruotsin pitäisi muuttaa demokraattista lainsäädäntöään diktatuurisen Turkin mukaan – ei ikinä

Että siis Suomen ja Ruotsin pitäisi muuttaa demokraattista lainsäädäntöään diktatuurisen kurdien kanssa neuvotteluhaluttoman Turkin mukaan

” Neuvotteluiden jälkeen Çavuşoğlu kommentoi mahdollisia F-16 -hävittäjäkauppoja ja sanoi, että tärkeintä asiassa on Bidenin hallinnon päättäväisyys ryhtyä kauppoihin.

Hän myös sanoi Blinkenille, että Yhdysvaltain hallinnon pitäisi ilmaista maan kongressille etteivät hävittäjäkaupat ole sidoksissa Suomen ja Ruotsin mahdolliseen Nato-jäsenyyteen. ”

Sitähän Turkin ulkoministerin lausunto tarkoittaa – että Turkki haluaa roikottaa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä – sillä että demokraattisten sivistyneeseen arvomaailmaan nojaavien Suomen ja Ruotsin pitäisi muuttaa arvomaailmaansa ja lainsäädäntöä – selvästi demokratian hyveistä irtautuneen Erdoganin diktatuurin mukaan.

Ei helvetissä se käy Suomelle ja Ruotsille lainkaan.

Kysymys kuuluu – miten Natomaat ovat hiirenhiljaa tästä törkeydestä.

Eivätkö ne ymmärrä vai eivätkö ne piittaa.

Tämä asetelmahan potkaisee arvopohjan koko Naton alta – että korkeimman tason demokraattisten maiden pitäisi muuttaa lainsäädäntönsä diktatuurimaan mukaiseksi päästäkseen demokraattisia maita täynnä olevaan Natoon.

Onko irvokkaampaa geopolitiikkaa nähty.

Onko Nato-maiden johtajat näin tyhmiä ja narutettavia.

Mitä varten Nato taistelisi Venäjää vastaan jos se Turkin vedätykseen suostuu – jos edes ymmärtää koko vedätystä.

Yhtä hyvinhän Nato-maat voisivat Turkin Naton piirissä osoittamassa arvohulabaloon hengessä kukin valintansa mukaan ryhtyä taistelemaan Venäjän rinnalla Ukrainaa vastaan.

Jos kerran demokraattisista maista korkeimmalle tasolle kehittyneiden maiden Ruotsin ja Suomen pitäisi muokata lainsäädäntöään Erdogan-diktatuurin muottiin.

Nato-maathan lännessä ovat Turkki-suomettuneempia enemmän kuin Suomi oli koskaan suomettunut Neuvostoliiton suhteen – emmehän me demokraattisia arvojamme kuitenkaan väännelleet Neuvostoliiton mukaan vaikka muuten olimmekin diplomaattisesti taipuisia.

Kysymys kuuluu – onko maailman johtajat olleet koskaan niin arvotiedostamattoman tyhmiä kuin Turkin Nato-vedätyksessä. Suoranaisia Turkki-suomettuneita idiootteja.

Yhden asian ollessa kuitenkin täysin selvä – Suomi ja Ruotsi ei tähän paskaan suostu vaan kehittävät oman sotateollisuutensa ja sotilaallisen osaamisen turvin itsensä niin vahvoiksi ettei tänne ole tulemista.

Toivottavasti Tanska, Norja, Baltian maat ja ehkä jopa Puola ryhtyy tähän linnakkeeseen mukaan. Niillähän on selvä oma intressi siihen. Muihin kuten brittien tai amerikkalaisten intressin pysyvyyteen ei näillä nurkilla voi niin luottaa. Niillä kun näyttää olevan kovin hintelät ja matalalle jäävät juuret demokratian maaperään jotka kaatuu arvopohjaltaan kuin pintajuurinen kuusi kovemmassa tuulessa. Pelkkä tuulahdus Turkista sen jo osoitti.

Kysymys kuuluu myös – onko tämä Nato-maiden johtajien tyhmä arvoryhdittömyys lopun alkua sille että Nato hajoaa. Kun sillä ei näytä operatiivisella tasolla oikeasti olevan aitoja demokratian sivistyneimpiä arvoja.

Ei näytä olevan sotilaallista strategiaa, johtamiskoordinaatiota – eikä näköjään arvokirkkauttakaan. Pelkkä asevarikkostrategiakin vain Ukrainan sotaan – annetaan tai ei anneta aseita jos pyydetään.

Ja yksi asia on täysin selvä – Nato-maiden johtajat ovat kaikesta päätellen arvoailahtelevia geopoliittis-strategisia surkimuksia.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu