EU:han on talousliitto eikä kansojen liitto – niinpä sitä ei kiinnosta maiden kansat ja niiden vuorovaikutus mitenkään

EU:han on talousliitto eikä kansojen liitto – niinpä sitä ei kiinnosta maiden kansat ja niiden vuorovaikutus mitenkään – riittää kun valtio tulee EU:n taloussateenvarjon alle niin kaikki järjestyy.

Eihän se niin ole – ihmisten, heidän vuorovaikutusta ja kansojen vuorovaikutusta mitataan enemmän muilla arvoilla kuin rahalla.

Ja EU:lla ei taida olla mitään elintä näiden asioiden kohtaamiseen Euroopan alueella myöskään niiden maiden suhteen jotka ei kuulu EU:hun. EU on kuitenkin Euroopan alueella päävaikuttaja.

Onko siellä edes yhden yhtä Euroopan maiden kulttuurihistoriallista asiantuntijaa – ei tarkoita että sellainen olisi niissä asioissa tehokas vaikuttaja. Mutta pitäisi tuollaisissa asioissa olla EU:ssa edes asiantuntijoita ja tietopankki.

Alkaako tämä vaikuttaa siltä että muut arvot ovat talouden käyttökelpoisia koristeita EU:ssa.

Ja kysymys kuuluu – onko EU oikeastaan koskaan avautunutkaan arvoikseen vai onko ne koteloitu talouden työkaluhyllyille.

Mennään talous edellä ja pohditaan arvoja jos siihen talouden jälkeen tarvetta ilmenee.

On jäänyt EU:lta huomaamatta että kansojen kulttuuri ja niiden vuorovaikutus on otollinen maaperä hybridivaikuttamiselle.

Kun ei niihin kiinnitetä huomiota jää ne katveeseen hybridivaikuttamisen rauhassa toimia. Josta syystä amerikkalainen kulttuuri-imperialismikin on edennyt Euroopassa – kun Euroopan valta on kiinnostunut rahasta – ja kansat mitä suurimmassa määrin aineettomista arvoista.

Niinpä amerikkalainen kulttuuri-imperialismi on iskenyt vaivatta Euroopan aineettomiin arvoihin.

Hämmästyttävä johtopäätös – EU on sokein sille – jossa se on maailmanlaajuisesti historiallisesti rikkain ja ylivoimaisesti kehittynein – aineettomille arvoilleen.

https://yle.fi/uutiset/3-12179700

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu