EU:n energiatehokkuusvaatimuksia asuntoihin voisi toteuttaa näinkin

EU:n energiatehokkuusvaatimuksia asuntoihin voisi toteuttaa näinkin

https://yle.fi/a/74-20021401

Sen sijaan että koko talo pitäisi eristää – niin osan tiloista voisi pudottaa peruslämpöiseen tai lähes peruslämpöiseen varastokäyttöön luokkaa 10-15 astetta Celciusta. Joissa ei siis saisi asua.

Näin siis sen osan energiatehokkuus nostettaisiin eristyksellä jossa asutaan myös sen suunnan seinällä hieman missä kylmemmät varastotilat on. Ja näin säästyisi yleisesti energiaa – mutta myös talon omistajalta sekä lämmityskuluja että myös eristämiskuluja. Ja nuo peruslämpöiset tilat voisivat toimia myös verstaina tai muina harrastustiloina.

Jolloin kokonaisuus tulisi asuntojen ja talojen omistajille halvemmaksi. Ja syntyisi tilaa harrastusaktiviteeteille.

Ja samalla astuttaisiin kohti sitä normia että ihmisten ei pitäisi asua yliväljissä taloissa tai asunnoissa – eikä sellaisia etenkään pitäisi enää rakentaa. Joka pitäisi jo nyt säätää EU:n uudisrakentamisen neliönormiksi per asukas.

Joka tarkoittaisi kokonaisuutena myös tietenkin sitä että asuntorakentamisen määrän pitäisi pudota – etenkin kun voidaan suosia sitä että ylisuuret asunnot jaetaan pienemmiksi asunnoiksi. Jolla myös parannetaan yleistä asumisen energiatehokkuutta.

Se kun on rakentaminenkin huomattava ympäristöhaitta eikä pelkkä asuminen.

eerojuhani vaarala

Oman eettis-realistinen aatteeni enkä minkään puolueen kannattaja enkä jäsen. Jotka haluaa kannattaa eettis-realistista aatettani niin ilmoittakoon minulle. Voimmehan tehdä siitä vaikka puolueen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu