Olisiko aika perustaa Venäjältä takavarikoiduilla sadoilla miljardeilla Eurooppaan vapaaehtoisten palkka-armeija

 

Olisiko aika perustaa Venäjältä takavarikoiduilla sadoilla miljardeilla Eurooppaan vapaaehtoisten palkka-armeija

 Hoitamaan tämän kaltaisia uhka-asioita – kuten suorittaa Ukrainan avuksi ”erikoisoperaatio” Venäjän häätämiseksi Ukrainasta. 

Joka palkka-armeija koostuisi lähinnä kevyesti panssarimotorisoiduista jalkaväen erikoisjoukoista pitkänkantaman sekä kannettavin panssari- ja it-ohjuksin.

 

 

Euroopan mailla on täydellisen väärä Euroopalle tuhoisa strategia Venäjän suhteen

Kun esimerkiksi Saksa ei lähetä Taurus-ohjuksia tai Yhdysvallat pitkänkantaman ohjuksia Ukrainalle – ettei Ukraina ampuisi niitä Venäjän alueelle.

Niin eihän kyse ole siitä – vaan siitä että Euroopan maat ja Yhdysvallat pelkää mitä tapahtuu jos Venäjä häviää Ukrainassa – sillä ne ei tiedä ja pelkää sitä mitä sitten tapahtuu.

Jolloin käytännössä Yhdysvallat ja Euroopan maat ei halua että Venäjä häviää – ja se on kohtalokasta Euroopalle.

Kun tosiasia on – että jos Venäjä häviää oikein rytinällä – niin siitä syntyy Venäjälle niin kova sisäpoliittinen kriisi että Putinin kaatuminen on hyvin todennäköistä.

Siksi lännen pitäisi juuri nyt vahvoin ottein taata se että Venäjän rintamat murtuu Ukrainassa – ja pian – sillä se asettaa Putinin presidenttivaalinäytelmänkin hyvin kyseenalaiseen valoon.

Eihän lännellä ole siinä mitään hätää jos Venäjälle koittaa tappio ja sisäpoliittinen kuohunta Venäjälle.

Sehän on päinvastoin oven aukaiseminen – varsinaiselle suurelle historialliselle ratkaisulle – että Venäjän aiheuttama vuosisatojen piina maailmalle  – Venäjän kysymys – lopultakin ratkaistaan.

Kun sille nyt jos koskaan on Venäjän häviämisen kautta Ukrainassa suuret mahdollisuudet. Etenkin kun Venäjä on liian heikko hyökkäämään minnekään muualle – eikä pysty vastustamaan jos länsi hyökkää Venäjälle.

Eikä Eurooppa voi odottaa siinä Yhdysvaltojen apua – sillä on ihan omat haasteensa niin Kiinan suunnassa kuin Lähi-Idässäkin.

Tehtävä on Euroopan ja erityisesti Venäjän rajavaltioiden – joiden jos kenen etu on että Venäjä häviää Ukrainassa, Putinin hallinto kaatuu ja Venäjä alkaa hajota itsenäisiksi valtioiksi.

Sen eteen Euroopan ja Venäjän rajavaltioiden pitää panostaa – aktiivisin toimin – niin että Venäjä todella häviää Ukrainassa.

Se tarkoittaa vapaa-ehtoisprikaatien pikaista luomista ja viemistä Ukrainaan Venäjältä takavarikoiduilla sadoilla miljardeilla rahoitettuna. Eli silloin sinne tarvitaan mm erityisesti suomalaista jalkaväkiosaamista.

Euroopan on nyt otettava vastuu Euroopasta.

 

***

Näin juuri kirjoitin Ukrainan sodasta – mutta nyt on aika varmistaa Venäjän häviö – viemällä Ukrainaan lännen joukkoja

Yle

” Ukrainan yritys valloittaa takaisin Venäjän miehittämiä alueita on kuitenkin ollut hidasta, ja Ukrainan asevoimien komentaja myönsi hiljattain Economistin haastattelussa, että sota on ”pattitilanteessa”.

Länsimaiden poliitikoilla on peiliin katsomisen paikka, arvioivat Ylen haastattelemat asiantuntijat.

– Keskeinen syy tilanteeseen on, että länsi on vitkutellut aseavussaan. Lännen politiikka on ollut ristiriitaista ja osin epäonnistunutta. Vaikka on satsattu paljon ja etenkin Yhdysvaltain tuki on merkittävä, niin aseapua on kuitenkin koko ajan rajoitettu, Raik sanoo.

Yhtä mieltä asiasta on kansainvälisen politiikan asiantuntija, ajatushautomo Nordic West Officen toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä.

– Länsi on antanut liian vähän sotilaallista tukea ja liian myöhään. Ukraina joutui aloittamaan vastahyökkäyksen ilman ilmavoimia ja ilman parhaita ohjusjärjestelmiä, sanoo Penttilä.

Kun länsi jahkaili päätöstä aseavun kanssa, Venäjä ehti rakentaa puolustuslinnoituksia, joiden läpäisy on Ukrainalle vaikeaa ellei mahdotonta. ”

eerojuhani vaarala

Ajatus että annettaisiin Putinin voittaa on samaa barbaarista tasoa kuin että yliopistot ja korkeakoulut luopuisivat tieteen periaatteista.

Ollaksesi varmasti ajantasalla miten ajattelen ja mitä kirjoitan - kannattaa sinun seurata blogiani

http://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Hyvät neuvot tulevat kaikkein kalleimmiksi – silloin kun niitä ei ymmärretä kysyä. Kyllä minä konsulttina olen käytettävissä – tietty maksua vastaan – jos asiat jumittaa.

Aforismi. Jaettaessa hyvä lisääntyy - pelkästään vastaanotettaessa se ehtyy.

Aatteeni on kehittämäni eettis-realismi - se näkyy kirjoituksissani - tartun asioihin suoraan ja eettisesti.

Aforismi - meidän pitää rakastaa ja kehittää julkista sektoria - eikä vihata ja tuhota sitä

Mielipide kannattaa aina ilmaista näistä syistä

1. Jos se tuo uuden syventävän, laajentavan, tarkentavan näkökulman asiaan

2. Jos se asettaa perustellusti vastakkainasettelun tai kritiikin erityisesti asenne- ja ennakkoluulolähtöisiin näkemyksiin

3. Jos se edistää ihmisten etiikka- ja realiteettitajua

4. Jos se stimuloi ihmisiä ajattelemaan

5. Jos se osoittaa ajatteluvirheitä

6. Jos se edesauttaa ihmisiä ymmärtämään että - asiat on paitsi dynaamisia jatkumoita eikä staattisia poikkileikkauksia - mutta myös eri tahojen muodostamia arvoketjuja

7. Jos se edesauttaa ihmiset saamaan kiinni ajatuksesta että asiat on aina prosessiluontoisia - myös silloin kun niissä ei näy mitään prosessintapaistakaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu