Euroopan pitää ottaa vastuu Euroopasta – Euroopan on verkostoiduttava uudella tavalla. 

Euroopan pitää ottaa vastuu Euroopasta – Euroopan on verkostoiduttava uudella tavalla.

Mm  Venäjän  rajavaltioturvallisuuskoalition muodostamalla – ne maat kun ovat Venäjän ensi-iskun vastaanottajia.

Mutta – tämä on tärkeä ymmärtää sillä se on paha pelote Venäjälle.

Että jos Venäjä hyökkää johonkin rajavaltiokoalition maahan – niin koalitio voi käyttää ”hyökkäys on paras puolustus” – ja ”yksi kaikkien kaikki yhden puolesta” taktiikkaa – että koalitio vastaa hyökkäämällä joka koalition valtiosta Venäjää puolelle jos Venäjä hyökkää johonkin niistä. Ja se on kova pelote Venäjälle.

Toisaalta valtionpäämiesten ja ministereiden tapailu ei riitä – eikä riitä Naton komemtorakenteetkaan – sillä ne pitää sisällään ajatuksen että kyllä Yhdysvallat auttaa.

Ei auta – sen on syytäkin jättää Eurooppa Euroopan vastuulle.

Ja siksi pitää esittää kysymys – että eikö Euroopan länsimielisten valtioiden – joihin ei kuulu Unkari eikä Slovakia – pidä muodostaa oma pysyvä Euroopan sotilaallinen esikunta – sillä kun valtionpäämiesten ja ministereiden tapaamisista ei näytä tulevan sen enempää strategisesti ja operatiivisesti valmista – pitää olla sotilaallinen tehonyrkki joka suunnittelee strategioita ja taktisia operaatioita ja esittelee niitä valtiojohdoille.

Vain siten saadaan sotilasstrateginen tehotaso Euroopan hallintoon. Ja samalla alustava sodan päämaja jos syttyy suursota

Nykyinen järjestelmä on liian hajallaan ja tehoton. Ja Yhdysvallat liian arvaamaton.

Euroopan turvallisuudessa on koko ajan hajanaista siellä täällä puuhailun makua. Ja siitä on päästävä.

eerojuhani vaarala

Kaikella omistamisella on ympäristövastuun taakka - kun siitä ei huolehdita syntyy ilmastonmuutos, monimuotoisuustuhot ja lajien kato

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu