Euroopan pitää ottaa vastuu Euroopasta – Euroopan on verkostoiduttava uudella tavalla. 

Euroopan pitää ottaa vastuu Euroopasta – Euroopan on verkostoiduttava uudella tavalla.

Mm  Venäjän  rajavaltioturvallisuuskoalition muodostamalla – ne maat kun ovat Venäjän ensi-iskun vastaanottajia.

Mutta – tämä on tärkeä ymmärtää sillä se on paha pelote Venäjälle.

Että jos Venäjä hyökkää johonkin rajavaltiokoalition maahan – niin koalitio voi käyttää ”hyökkäys on paras puolustus” – ja ”yksi kaikkien kaikki yhden puolesta” taktiikkaa – että koalitio vastaa hyökkäämällä joka koalition valtiosta Venäjää puolelle jos Venäjä hyökkää johonkin niistä. Ja se on kova pelote Venäjälle.

Toisaalta valtionpäämiesten ja ministereiden tapailu ei riitä – eikä riitä Naton komemtorakenteetkaan – sillä ne pitää sisällään ajatuksen että kyllä Yhdysvallat auttaa.

Ei auta – sen on syytäkin jättää Eurooppa Euroopan vastuulle.

Ja siksi pitää esittää kysymys – että eikö Euroopan länsimielisten valtioiden – joihin ei kuulu Unkari eikä Slovakia – pidä muodostaa oma pysyvä Euroopan sotilaallinen esikunta – sillä kun valtionpäämiesten ja ministereiden tapaamisista ei näytä tulevan sen enempää strategisesti ja operatiivisesti valmista – pitää olla sotilaallinen tehonyrkki joka suunnittelee strategioita ja taktisia operaatioita ja esittelee niitä valtiojohdoille.

Vain siten saadaan sotilasstrateginen tehotaso Euroopan hallintoon. Ja samalla alustava sodan päämaja jos syttyy suursota

Nykyinen järjestelmä on liian hajallaan ja tehoton. Ja Yhdysvallat liian arvaamaton.

Euroopan turvallisuudessa on koko ajan hajanaista siellä täällä puuhailun makua. Ja siitä on päästävä.

eerojuhani vaarala

Ympäristölle ja monimuotoisuudelle myönteinen asenne leviää ihmisten parissa - niistä on tullut sosiaalinen normi

Ihmiset rakastavat yhä enemmän luontoa ja luonnoneläimiä mutta myös kotieläimiä ja lemmikkieläimiä.

Käsite monimuotoisuus kuuluu ja näkyy yhä useammin joka paikassa - on ymmärretty miten keskeinen käsite se on ihmiskunnan luontosuhteessa myös ihmiskunnan säilymisen kannalta.

Metsä tulee yhä läheisemmäksi ihmisille monimuotoisena asiana - puupellot ja avohakkuut menettävät suosiotaan ja metsän ja metsätalouden käsitteet monipuolistuvat mm jatkuvan kasvun metsänhoidon suuntaan.

Materialismi on yhä enemmän kyseenalaistettua samaan aikaan kun aineettomien arvojen äärimmäisen rikkaaseen kirjoon herätään yhä paremmin. Mitkä mahdollisuudet pelkällä sosiaalisuudella voi olla.

Autoilun dominointi vähenee ja samaan aikaan kaupungeista tulee sekä terveellisempiä, hiljaisempia ja turvallisempia - kaduilla kaikuu yhä enemmän autojen äänten sijaan ihmisten puheensorina - ja kaukaa kuuluu haitarin soitto ja kirkonkellojen soittokin tulee takaisin kaupunkien äänimaisemaan.

Ja lintujen laulu - aamulla herättyään voi avoimesta ikkunasta kuulla lintujen laulua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu