Euroopan pitäisi siirtyä nopeasti syvälliseen turvallisuuspuskuriajatteluun

Maailman geopoliittisen tilanteen ydin on yksiselitteisen selvä – diktatuurimaat Venäjä ja Kiina yrittää saada demokraattisen maailman valtansa alle väkivaltaisen imperialismin ja talouden laajentumisen keinoin.

Ja – Trump sekä Yhdysvaltojen konservatiivit flirttailee diktatuuri-ideologian kanssa – ymmärtämättä että ovat ampumassa Yhdysvaltoja omaan päähän. Sen aivoihin. Ja arvoihin.

 

 

Euroopan pitäisi siirtyä nopeasti syvälliseen turvallisuuspuskuriajatteluun

Se että Tsekin kenraali-presidentti  Petr Pavel etsitytti  nopeasti lähes miljoona tykinammusta ja sai aikaan nopeasti sille myös rahoituksen – kertoo useita asioita Euroopasta

1. Euroopassa on nopeaa operatiivista kyvykkyyttä joka näkee mitä pitäisi tehdä, mitä voisi tehdä ja myös tekee

2. Se kyvykkyys ei ole käytössä vaan piilossa

3. Sille on kysyntää mutta sitä ei ole mitenkään yritetty edes koota ja organisoida

4. Vallassa on poliittisten jahkaajien joukko joka ei halua koskea pitkällä tikullakaan sotaan – samaan aikaan kun Venäjä on koko ajan lähempänä tilannetta että se koskee ja satuttaa tykillä Eurooppaa.

5. Euroopassa on siis sekä strategis-ideologinen, strateginen että operatiivinen tyhjiö Venäjän suhteen – Euroopalla itsellään on hyvin hajanainen ja epätasainen – täysin poliittisesti kokonaiskoordinoitumaton – valmius siihen jos Venäjä hyökkää Ja se on vaarallista.

6. Eurooppa on itse ihan alkeissa tuon edellisen kohdan kokonaisuuden suhteen – sillä vaikka kenraali-presidentti Petr Pavelin teko oli juuri kuin pitääkin operatiivisesti – niin silti se on vielä osa sitä todellisuutta mutta sen puhkaiseva ele – että Eurooppa poliittisena yhteisönä toimii Ukrainan sodan ja Venäjän uhan suhteen – kuin jonkun fiktiivisen valtion varusmieskoulutus joka sanoo koulutukseen tulleille varusmiehille – hakekaa varusvarastosta aseet ja varusteet ja opetelkaa ampumaan ja sotimaan.

Juuri näin kaukana ammusten vieminen on Euroopan politiikalta siitä mitä Euroopalla itsellään pitäisi poliittisesti olla riippumatta potentiaaliseksi epäluotettavuusriskiksi tulleista Natosta ja Yhdysvalloista.

Euroopalla pitäisi poliittisesti siis olla

– ideoliginen visio siitä mitä se Venäjälle tekee

– strategia siihen

– koottuna yhteen esikuntaan Euroopan strategisia ja operatiivisia kykyjä jotka luo niitä ideologista visiota toteuttavia strategioita ja operaatioita – esittelee ne Euroopan poliitikoille – ja panee niitä toimeksi tilanteen mukaan

– Euroopalla tulee jo nyt olla tuohon esikuntaan valmiiksi koottu sodanjohto vaikka sotaa ei vielä olekaan eikä ehkä tulekaan

Strategiseksi visioksi ehdotan Euroopalle vyöhykeajattelua

1. Että luodaan ensin Venäjän rajavaltioiden vahva puolustusvyöhyke pelotteella että se hyökkää puolustukseksi minne vaan Venäjällä jos Venäjä hyökkää mihin vyöhykkeen maahan tahansa

2. Luodaan Euroopalle myös

– rannikkopuolustusvyöhykkeet

– meripuolustusvyöhykkeet

– avaruuspuolustusvyöhyke

– talouspuolustusvyöhyke

– hybridipuolustusvyöhykkeet

– Venäjän etätoimintaan liittyvät vyöhykkeet kuten imperialismi Afrikassa jonka torjumiseen pitää Suomenkin osallistua joukoillaan

– sekä Venäjän tukijamaihin kohdistuvat pakotevyöhykkeet.

Minusta tämä kaikki nyt puuttuu ja se kaikki tarvitaan heti Yhdysvaltojen ja Naton tultua potentiaalisesti vaarallisella tavalla epäluotettavaksi.

Ja.

Koska Euroopan pitää ottaa vastuu ja synnyttää hypernopeasti valmius vastata itse omasta turvallisuudestaan.

Tikulla kaukaa yritys ohjailla Venäjää ei enää käy.

Euroopan pitää mennä  nyt Venäjää kohti juuri niin laajasti ja nopeasti kuin ohessa esitän.

Jussi Vaarala

eerojuhani vaarala

Orpo esittelee kansalle oikeiston etiikan realismin.g

Vastakkaisesti kohdistuvat ja rinnastuvat epäkohdat ovat syviä hitaasti parantuvia haavoja - ja niitä Orpon hallitus tekee sarjatulella. Ei ihme että rkp:n puheenjohtaja haluaa paeta puheenjohtajuudestaan mepiksi - rkp:n perusta on halkeillut.

Orpo esittelee kansalle hyödyllisten idioottien avulla - mukaan lukien perussuomalaisten äänestäjät - mikä on oikeiston etiikka ja sen mukainen kasvoille lyöty ruma realismi.

***

Valtion tuet pitää panna poikimaan vain ja ainoastaan vientiä - edes tuotekehitystukea ei pidä antaa - miksi - siksi että vientituki sisältää jo vaatimuksen tuloksekkaasta tuotekehityksestä joka yrityksen pitää itse maksaa - kun yritys joutuu itse maksamaan tuotekehitystukensa - niin taatusti tuotekehitysosasto ei uskalla laiskotella.

Ja eikö siis yritysten saamat valtion tuet pitäisi laittaa vientitavoitteisiksi - jos tuki ei nosta vientiä tuki pitää lopettaa. Niin kuin raviratojen tuki pitää heti lopettaa koska sillä ei ole mitään tekemistä viennin kanssa.

Ja myös niin että valtiontukia pitää hakea tuloksellisiin vientihankkeisiin. Muihin tukia ei anneta.

Silloin valtio panostaa tulosta vaatien Suomen keskeiseen ongelmaan - siihen että suomalaiset ei osaa viedä.

***
Eikö maailmassa ole yhtään arvotietoista eettistä maata - joka sanoo että nyt tämä riittää. Ja lähettää joukkojaan ja hävittäjiä lentäjineen Ukrainaan.

***
Kaikella omistamisella on ympäristövastuun taakka - kun siitä ei huolehdita syntyy ilmastonmuutos, monimuotoisuustuhot ja lajien kato

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu