Geopoliittinen aforismi. Venäjän laajuus on kaksiteräinen miekka.

Geopoliittinen aforismi.

Venäjän laajuus on kaksiteräinen miekka.

Venäjä on kooltaan vaikea valloitettavaksi

Mutta Venäjä tuhoaa itse itsensä – kun se on samaan aikaan sodassa – useassa suunnassa – sekä rajojensa yli – että rajojensa sisällä.

Jolloin laajassa Venäjässä loppuu voimat sotimiseen – resurssit ei enää riitäkään joka paikkaan. Koska Venäjä on niin suuri

Jolloin suuresta Venäjästä – suuruudenhulluksi tulemisen jälkeen – tuleekin oikein pieni.

Ja kun siihen lisätään lännen ulkoiset pakotteet.

Niin eikö Putin saa sekä sitä mitä tilaakin – eli sotaa ympärilleen – että myös sitä mitä Putin ei tilannut – että sota syö sekä Putinin, Kremlin – kuten myös Venäjän – äärimmäiseen jännittyneisyyteen ja täyteen farssiin kohonneen – diktatuurinkin.

Ja Venäjä hajoaa.

eerojuhani vaarala

Kuuntele uusi Relaxing swing improni Vapaavuoro blogissani

https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/eerojuhani-vaarala/relaxing-swing-impro/

***

Orpo esittelee kansalle oikeiston etiikan realismin.

Vastakkaisesti kohdistuvat ja rinnastuvat epäkohdat ovat syviä hitaasti parantuvia haavoja - ja niitä Orpon hallitus tekee sarjatulella. Ei ihme että rkp:n puheenjohtaja haluaa paeta puheenjohtajuudestaan mepiksi - rkp:n perusta on halkeillut.

Orpo esittelee kansalle hyödyllisten idioottien avulla - mukaan lukien perussuomalaisten äänestäjät - mikä on oikeiston etiikka ja sen mukainen kasvoille lyöty ruma realismi.

***

Valtion tuet pitää panna poikimaan vain ja ainoastaan vientiä - edes tuotekehitystukea ei pidä antaa - miksi - siksi että vientituki sisältää jo vaatimuksen tuloksekkaasta tuotekehityksestä joka yrityksen pitää itse maksaa - kun yritys joutuu itse maksamaan tuotekehitystukensa - niin taatusti tuotekehitysosasto ei uskalla laiskotella.

Ja eikö siis yritysten saamat valtion tuet pitäisi laittaa vientitavoitteisiksi - jos tuki ei nosta vientiä tuki pitää lopettaa. Niin kuin raviratojen tuki pitää heti lopettaa koska sillä ei ole mitään tekemistä viennin kanssa.

Ja myös niin että valtiontukia pitää hakea tuloksellisiin vientihankkeisiin. Muihin tukia ei anneta.

Silloin valtio panostaa tulosta vaatien Suomen keskeiseen ongelmaan - siihen että suomalaiset ei osaa viedä.

***
Eikö maailmassa ole yhtään arvotietoista eettistä maata - joka sanoo että nyt tämä riittää. Ja lähettää joukkojaan ja hävittäjiä lentäjineen Ukrainaan.

***
Kaikella omistamisella on ympäristövastuun taakka - kun siitä ei huolehdita syntyy ilmastonmuutos, monimuotoisuustuhot ja lajien kato

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu