Henkilökohtaisesti en pidä yhtään siitä – että Yhdysvallat asettaa kansalliset etunsa lännen demokraattisten arvojen yläpuolelle

Henkilökohtaisesti en pidä yhtään siitä – että Yhdysvallat asettaa kansalliset etunsa lännen demokraattisten arvojen ja niiden puolustamisen yläpuolelle

Sehän kuulostaa suorastaan kuulostaa imperialismilta – jossa Yhdysvallat valitsee siellälopulta demokraattisten arvojen puolustamisen tarpeelliseksi – jossa sille on siitä Yhdysvaltojen kansallista etua palvelevaa hyötyä.

Ja tätä imperialismia en koskaan tule hyväksymään – koska se asettaa Yhdtsvallat elitistisesti muiden demokraattisten valtioiden yläpuolelle.

Ja demokraattiset arvot sen kansallisten etujen keppihevoseksi.

Se ei käy.

Tässä jälleen esimerkki Yhdysvaltojen kansallisen imperialismista demokraattisessa maailmassa.

Verkkouutiset:

” Andrew Michta on George C. Marshall European Center -instituutin kansainvälisten suhteiden laitoksen dekaani ja entinen Yhdysvaltain laivastoakatemian professori.

Millä tahansa sotanäyttämöllä

Hän on johdonmukaisesti korostanut, että USA:n on pystyttävä reagoimaan sotilaallisesti kaikkialla, missä sen etuja uhataan – niin Atlantilla kuin Tyynellämerellä, jotka hänen mukaansa kytkeytyvät erottamattomasti toisiinsa.”

eerojuhani vaarala

Aforismi

Sosiaalisuus on toiseksi subjektiivisin asia emotionaalisuuden jälkeen - niin subjektiivinen - ettei sitä tiedosta miten sosiaalinen ja emotionaalinen sitä onkaan.

***

Ympäristölle ja monimuotoisuudelle myönteinen asenne leviää ihmisten parissa - niistä on tullut sosiaalinen normi

Ihmiset rakastavat yhä enemmän luontoa ja luonnoneläimiä mutta myös kotieläimiä ja lemmikkieläimiä.

Käsite monimuotoisuus kuuluu ja näkyy yhä useammin joka paikassa - on ymmärretty miten keskeinen käsite se on ihmiskunnan luontosuhteessa myös ihmiskunnan säilymisen kannalta.

Metsä tulee yhä läheisemmäksi ihmisille monimuotoisena asiana - puupellot ja avohakkuut menettävät suosiotaan ja metsän ja metsätalouden käsitteet monipuolistuvat mm jatkuvan kasvun metsänhoidon suuntaan.

Materialismi on yhä enemmän kyseenalaistettua samaan aikaan kun aineettomien arvojen äärimmäisen rikkaaseen kirjoon herätään yhä paremmin. Mitkä mahdollisuudet pelkällä sosiaalisuudella voi olla.

Autoilun dominointi vähenee ja samaan aikaan kaupungeista tulee sekä terveellisempiä, hiljaisempia ja turvallisempia - kaduilla kaikuu yhä enemmän autojen äänten sijaan ihmisten puheensorina - ja kaukaa kuuluu haitarin soitto ja kirkonkellojen soittokin tulee takaisin kaupunkien äänimaisemaan.

Ja lintujen laulu - aamulla herättyään voi avoimesta ikkunasta kuulla lintujen laulua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu