Hieno asia tämä ilmoitus” Chrome poisti tämän mainoksen, koska se käytti liian paljon laitteen resursseja. ”

Hieno asia tämä ilmoitus” Chrome poisti tämän mainoksen, koska se käytti liian paljon laitteen resursseja. ”

Olen jo pitkään ajatellut että yhä isommat biteiltään kasvavat videot ja mainokset rasittavat laitteita niin – että ihmiset joutuvat ostamaan kapasiteetiltaan aina vaan isompia laitteita. Siis pakotetaan ostamaan.

Nyt Googlen Chrome ilmoittaa ” Chrome poisti tämän mainoksen, koska se käytti liian paljon laitteen resursseja. ”

Joten Google puolustaa laitteen omistajan oikeutta laitteensa resurssien riittävyyteen.

Ja se on hienoa.

Asiassa on vielä sellainenkin informaatiofilosofinen asia – että lisääkö käytettyjen bittien lisätty määrä mitään aineetonta arvoa.

Konkreettisesti – onko supertarkalla kuvalla tai videolla mitään aineetonta informaation lisäarvoa että ihmisen karvatkin näkyy tarkasti.

Ja vielä – asiassa on vielä taiteen historian kiistatta osoittama esteettinen fakta – ylivoimaisesti suurin osa korkeimpiin kategorioihin luetusta  kuvataiteesta  – ei ole valokuvan eikä etenkään hypertarkan valokuvan tarkkaa – vaan päinvastoin – hyvinkin epätarkkaa.

Eikä naturalistisissa korkealle arvostetuissa taideteoksissakaan tärkein kriteeri – eikä oikeastaan kriteeri ollenkaan – ole se että ne esittää tarkasti kohdettaan – vaan se – että ne on niin taiturimaisesti toteutettu – että taideteos ylittää nähdyn todellisuuden kopioinnin – saavuttaen ja luoden ihan oman todellisuutensa.

Jolloin katsoja nauttii hämmästellen ja ihastellen suuresti taidokkuutta miten taiteilija pensselinvedoilla on luonut maalaukseensa – sekä visuaalisen että katsojan mielen illuusion – joka on ihan tämän nähdyn todellisuuden tuolla puolella.

Kuin kaunis uni. Taidemuseot ovat täynnä kauniita unia.

Näin ollen hypertarkkojen kuvien ja videoiden ja niiden massiivisten bittimäärien aineeton arvoanti – on jotakuinkin olematonta.

Niin että kiitos Googlelle ja Chromelle tästä kauniista käyttäjälähtöisestä eleestä.

Tämä nykyinen jatkuvan bittimäärän kasvuvaatimusten kasvu saa jo riittää – ympäristön ja energiankulutuksenkin sekä tietotekniikan lämpöpäästöjenkin vuoksi.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu