Sammio
Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Bloggaaja, oletko ehdolla kuntavaaleissa? Voit nyt päivittää ehdokkuutesi näkyviin profiilisi tiedoista.

HR-näkökulmasta tässä vietiin verrannollisesti sihteeritasoista hakijaa ohi johtajatason hakijan

RANSKAN kielen taito oli ratkaisevassa asemassa, kun Tytti Yli-Viikari pääsi Valtiontalouden tarkastusvirastoon johdon asiantuntijaksi Tuomas Pöystin alaisuuteen vuonna 2007, käy ilmi nimitysmuistiosta, jonka IS sai VTV:stä tietopyynnöllä.

Toinen kärkihakija Hannu Tervonen oli Yli-Viikaria huomattavasti kokeneempi, ja oli vastannut muun muassa Päijät-Hämeen liiton kehitysjohtajana EU:n rakennerahastoja koskevien tavoiteohjelmien ja projektien laadinnasta ja hallinnoimisesta sekä ollut vastuussa Neste Oy:n palveluksessa toimiessaan konsernin EU-politiikan ja Venäjän asioiden muotoiluista.

Yli-Viikarin perehtyneisyys julkiseen talouteen ja valtionhallintoon oli hankittu muistion mukaan pääosin valtiovarainministeriön palveluksessa, jossa Yli-Viikari oli työskennellyt EU-avustajana yhdeksän kuukautta sekä puolitoista vuotta lainsäädäntöasiantuntijana controller-toiminnossa.

Kokemusta julkisesta taloudesta ja valtionhallinnosta oli kertynyt Yli-Viikarille myös harjoittelutehtävistä Suomen Pariisin-suurlähetystössä sekä EU-komissiosta. Lisäksi Yli-Viikari oli työskennellyt komission liikenne- ja energiapääosastolla viisi kuukautta.

Muistiossa arvioitiin kokemuserosta huolimatta, että Yli-Viikarin ”perehtyneisyys julkiseen talouteen ja valtionhallintoon vastaa toisen kärkihakijan perehtyneisyyttä paremmin tarkastusviraston johdon asiantuntijan tehtävässä tarvittavaa perehtyneisyyttä”.

+2
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (8)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. jjrposti
  Jari Räihä #3385053

  Ehkäpä Yli-Viikari on parhaiten perehtynyt marxilais-intersektionalismiin ja vihertaistolaisuuteen ja osoittautui näin talous-ja oikeusosaamiseltaan ylivertaiseksi.

  +1

  Ilmoita asiaton viesti

 2. eerojuhani vaarala
  Eerojuhani Vaarala #3385059 Kirjoittaja

  Käsittämättömän hintelä kokemustausta verrattuna toisen hakijan ällistyttävästi korkeatasoisempaan itsenäiseen kokemukseen. Yksikään hr-ammattilainen ei panisi hakijoita lähellekään samaa kategoriaa.

  ” Yli-Viikari oli työskennellyt EU-avustajana yhdeksän kuukautta sekä puolitoista vuotta lainsäädäntöasiantuntijana controller-toiminnossa.

  Kokemusta julkisesta taloudesta ja valtionhallinnosta oli kertynyt Yli-Viikarille myös harjoittelutehtävistä Suomen Pariisin-suurlähetystössä sekä EU-komissiosta. Lisäksi Yli-Viikari oli työskennellyt komission liikenne- ja energiapääosastolla viisi kuukautta. ”

  +1

  Ilmoita asiaton viesti

  • jjrposti
   Jari Räihä #3385093
   Vastaus kommenttiin: #3385059

   Ei riitä, että pöyhiminen ulotetaan Pöystiin.
   Lehmänkauppa, joka tässä keississä on takana, saisi vielä toisenlaiset mittasuhteet, jos hallitus ei olisi nyt se mikä se on.

   +2

   Ilmoita asiaton viesti

  • IonMittler
   Ion Mittler #3385099
   Vastaus kommenttiin: #3385059

   > Yksikään hr-ammattilainen ei panisi hakijoita lähellekään samaa kategoriaa.

   Silloin kun poliittisia virkanimityksiä lähdetään tekemään, näin käy helpostikin.

   +1

   Ilmoita asiaton viesti

 3. emailjuuso

  Yli-Viikari on kuitenkin estetiikan maisteri. Se vasta pätevöittää, jos mikä tarkastusviraston johtoon.

  +1

  Ilmoita asiaton viesti

  • eerojuhani vaarala
   Eerojuhani Vaarala #3385272 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3385267

   No ei se kyllä epäpätevöitäkään. Ei rekrytointi ole pienten lasten palikkalaatikkosovitusleikki että sopii just eikä melkein.

   0

   Ilmoita asiaton viesti