Hybridikeskuksen johtaja sanoo huomaamattaan ongelman ratkaisun – juuri ennen kun luettelee mikä maineongelma Suomelle tulisi

Hybridikeskuksen johtaja sanoo huomaamattaan ongelman ratkaisun – juuri ennen kun luettelee mikä maineongelma Suomelle tulisi

Hybridikeskuksen johtaja sanoo huomaamattaan ongelman ratkaisun – juuri ennen kun luettelee mikä maineongelma Suomelle tulisi – ikään kuin se ei olisi Suomelle mainevoitto että se tekee rajansa kanssa jämäkästi ja nopeasti kuin pitääkin.

Johtaja sanoo että rajalle tulevilla on viisumit ja oleskeluluvat kunnossa- ja rajavartijat sanoo että heillä ei ole rajan ylittämisen luvat kunnossa – eli Venäjä on hybridivaikuttaja

Ratkaisu on siis yksinkertainen nostaen Suomen mainetta jopa tässä suhteessa – sanotaan rajalle tulleille:

– Teillä on oleskeluluvat ja viisumit kunnossa Venäjälle – palatkaa sinne – se on teille turvallisinta.

Yle

” – Kuvistakin olemme nähneet, että he ovat ihan kiltin näköistä porukkaa, joilla on viisumit ja oleskeluluvat Venäjällä kunnossa, Savolainen sanoo.

Sen sijaan hän kuvailee mutkikkaampaa kehityskulkua, jossa pelataan mielipahalla, jota syntyy, jos tuhannet tulijat juuttuvat hakemusruuhkaan ja alkavat lähettää tyytymättömiä viestejä sosiaaliseen mediaan.

Eurooppalaisen hybridiosaamiskeskuksen verkostojohtaja Jukka Savolainen.
Jukka Savolaisen mukaan lisääntynyt turvapaikanhakijoiden määrä voi lisätä suomalaisten mielipiteiden jakautumista eli sisäistä polarisaatiota. Kuva: Rinna Härkönen / Yle

”Pyritään rapauttamaan Suomen mainetta”

Savolaisen mukaan edellä kuvatusta tapahtumaketjusta syntyy materiaalia hybridivaikuttamiselle, jota Venäjä voi hyödyntää.

– Saadaan kauheita kuvia ja tarinoita ihmisistä huonoissa oloissa, ja niillä pyritään rapauttamaan Suomen mainetta.

Negatiivisen Suomi-kuvan yleisönä ovat ensisijaisesti venäläiset, toisaalta myös suomalaiset ja eurooppalaiset.

Jännittyneessä maailmanpolitiikan tilanteessa seuraava askel voi olla pyrkiä horjuttamaan Suomen luottamusta myös globaalissa mittakaavassa. Viime kädessä hybridisodankäynnin informaationarratiivia käydään Amerikassa, ja kolmannessa maailmassa, kuten Afrikassa.

Kun maailmanpoliittinen tilanne on jännitteinen, informaatiovaikuttaminen voi heikentää Suomen nauttimaa tukea mahdollisissa tulevissa kriiseissä.

– Voidaan lähteä haastamaan, ovatko demokratiaa vaativat maat sittenkään niin fiksuja kuin itse väittävät, kun Suomessakin tällaista tapahtuu turvapaikanhakijoille, Savolainen sanoo.

Laajemmin ilmiö kertoo hänen mielestään turvapaikkajärjestelmän kriisiytymisestä: säädöksiä tulkitaan nyt ”maksimaalisesti” esimerkiksi palautuskiellon tai yksilöllisen käsittelyn osalta. Tämä mahdollistaa sen, että järjestelmää pyritään käyttämään ihmisten masinoimiseen rajojen yli.

– Sivistysvaltioiden pitäisi pystyä keskustelemaan kansainvälisten sopimusten tulkinnasta, jotta voimme säilyttää jalon periaatteen aidosti hädässä olevien auttamisesta, eikä turvapaikkaoikeutta voida käyttää massasiirtolaisuuden välineenä. ”

eerojuhani vaarala

Akuutti kysymys kuuluu - onko Kiina sytyttämässä Venäjän propagandaopeilla Eurooppaan ja Aasiaan maailmansotaa

***

Pitäisikö Euroopan reunavaltioiden ampua Mainilan laukaukset - että päästään tositoimiin Venäjän nujertamiseksi.

https://yle.fi/a/74-20098829
***
Itsekkyyden etiikka - että paras on kun kaikki ajattelevat vain omaa etuaan - on ajautumassa maailmassa täydelliseen konkurssiin.

Sillä edes realiteetit ei kestä sitä saati sitten etiikka.
***
Tavallisten ihmisten tavallinen arki tuhoaa kaikista eniten ja kaikista varmimmin luontoa ja ihmiskunnan tulevaisuutta - kun he eivät osaa käyttäytyä luontoa kohtaan.

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/7a265f25-3486-4141-aaba-2703cf46d42c

***

Lyhyt kertaus kehittämästäni eettis-realismin aatteesta ja muista ajattelutavoistani.

EETTIS-REALISMI

Eettis-realismin perusta on kaksi lausetta

1. Mitä enemmän asiassa on sekä realismia että etiikkaa - siis molempia - sitä parempi asia on ratkaisuna

2. Etiikan määritelmä - jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari mukaan lukien eläimet ja kasvit - muita, itseä, luonnon ja ihmisten monimuotoisuutta vahingoittamatta ja luontoa perusteettomasti vahingoittamatta.

Arvojani ovat - hyvyys, kauneus, oikeus, totuus ja kohtuus.

Ihmiskunnan pitää kasvattaa aineettomien arvojen osuutta sekä yhteiskunnassa että taloudessa - sillä aineettomat arvot ravitsevat ihmistä henkisesti ja sivistävät ihmistä - ja sen lisäksi aineettomat arvot kuluttavat ympäristöä ja luontoa minimaalisesti verrattuna materialistiseen kulutukseen. Siksi aineettomat arvot pelastavat luonnon ja ihmiskunnan - ei materialistiset arvot.

Aineettomista arvoista tärkeimpiä ovat - hoiva ja huolenpito, sosiaalisuus, kulttuuri, itsensä kehittäminen ja luontosuhde.

Ihmiskunnan pitää minusta opetella seuraavia asioita

- poikkileikkausajattelusta katteettomine yleistyksineen dynaamiseen aikajana-ajatteluun jossa poikkileikkaustieto on sen hetken kuvaus aikajanasta kun poikkileikkaus tehdään

- on opeteltava ajattelemaan asioita dynaamisina arvoketjuina

- on opeteltava kaikki asiat dynamiikkoina - niin että sekin on dynamiikkaa, pysähtynyttä dynamiikkaa, kun mikään ei liiku ja mitään ei tapahdu. Dynamiikkaa siis tarvitaan asioiden kehittämiseen ja muuttamiseen.

- ihmisen on hyvä olla kun ruuasta saatu energia virtaa sekä aivosolujen läpi merkitystä antavalla tavalla - niin että ihminen kokee elävänsä joka solullaan - lisäksi hyvä olo syntyy siitä kun ihminen on toisaalta monissa tavoitteellisissa prosesseissa - kuten toisista huolehtimassa, sosiaalisissa vuorovaikutuksissa, itseään kehittämässä kulttuurin teon ja nauttimisen prosesseissa mutta toisaalta olla pyrkimättä mihinkään vaan olla hyvässä luontosuhteessa luonnon kanssa läsnäollen. Pitää opetella ja antaa aikaa välillä itselleen - että minä olen tässä ja luonto on tuossa ja olemme läsnä toisillemme ja meillä molemmilla on hyvä olla.

Siinä tiivistelmä monista tärkeimmistä asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu