Hybridikeskuksen johtaja sanoo huomaamattaan ongelman ratkaisun – juuri ennen kun luettelee mikä maineongelma Suomelle tulisi

Hybridikeskuksen johtaja sanoo huomaamattaan ongelman ratkaisun – juuri ennen kun luettelee mikä maineongelma Suomelle tulisi

Hybridikeskuksen johtaja sanoo huomaamattaan ongelman ratkaisun – juuri ennen kun luettelee mikä maineongelma Suomelle tulisi – ikään kuin se ei olisi Suomelle mainevoitto että se tekee rajansa kanssa jämäkästi ja nopeasti kuin pitääkin.

Johtaja sanoo että rajalle tulevilla on viisumit ja oleskeluluvat kunnossa- ja rajavartijat sanoo että heillä ei ole rajan ylittämisen luvat kunnossa – eli Venäjä on hybridivaikuttaja

Ratkaisu on siis yksinkertainen nostaen Suomen mainetta jopa tässä suhteessa – sanotaan rajalle tulleille:

– Teillä on oleskeluluvat ja viisumit kunnossa Venäjälle – palatkaa sinne – se on teille turvallisinta.

Yle

” – Kuvistakin olemme nähneet, että he ovat ihan kiltin näköistä porukkaa, joilla on viisumit ja oleskeluluvat Venäjällä kunnossa, Savolainen sanoo.

Sen sijaan hän kuvailee mutkikkaampaa kehityskulkua, jossa pelataan mielipahalla, jota syntyy, jos tuhannet tulijat juuttuvat hakemusruuhkaan ja alkavat lähettää tyytymättömiä viestejä sosiaaliseen mediaan.

Eurooppalaisen hybridiosaamiskeskuksen verkostojohtaja Jukka Savolainen.
Jukka Savolaisen mukaan lisääntynyt turvapaikanhakijoiden määrä voi lisätä suomalaisten mielipiteiden jakautumista eli sisäistä polarisaatiota. Kuva: Rinna Härkönen / Yle

”Pyritään rapauttamaan Suomen mainetta”

Savolaisen mukaan edellä kuvatusta tapahtumaketjusta syntyy materiaalia hybridivaikuttamiselle, jota Venäjä voi hyödyntää.

– Saadaan kauheita kuvia ja tarinoita ihmisistä huonoissa oloissa, ja niillä pyritään rapauttamaan Suomen mainetta.

Negatiivisen Suomi-kuvan yleisönä ovat ensisijaisesti venäläiset, toisaalta myös suomalaiset ja eurooppalaiset.

Jännittyneessä maailmanpolitiikan tilanteessa seuraava askel voi olla pyrkiä horjuttamaan Suomen luottamusta myös globaalissa mittakaavassa. Viime kädessä hybridisodankäynnin informaationarratiivia käydään Amerikassa, ja kolmannessa maailmassa, kuten Afrikassa.

Kun maailmanpoliittinen tilanne on jännitteinen, informaatiovaikuttaminen voi heikentää Suomen nauttimaa tukea mahdollisissa tulevissa kriiseissä.

– Voidaan lähteä haastamaan, ovatko demokratiaa vaativat maat sittenkään niin fiksuja kuin itse väittävät, kun Suomessakin tällaista tapahtuu turvapaikanhakijoille, Savolainen sanoo.

Laajemmin ilmiö kertoo hänen mielestään turvapaikkajärjestelmän kriisiytymisestä: säädöksiä tulkitaan nyt ”maksimaalisesti” esimerkiksi palautuskiellon tai yksilöllisen käsittelyn osalta. Tämä mahdollistaa sen, että järjestelmää pyritään käyttämään ihmisten masinoimiseen rajojen yli.

– Sivistysvaltioiden pitäisi pystyä keskustelemaan kansainvälisten sopimusten tulkinnasta, jotta voimme säilyttää jalon periaatteen aidosti hädässä olevien auttamisesta, eikä turvapaikkaoikeutta voida käyttää massasiirtolaisuuden välineenä. ”

eerojuhani vaarala

Ajatus että annettaisiin Putinin voittaa on samaa barbaarista tasoa kuin että yliopistot ja korkeakoulut luopuisivat tieteen periaatteista.

Ollaksesi varmasti ajantasalla miten ajattelen ja mitä kirjoitan - kannattaa sinun seurata blogiani

http://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Hyvät neuvot tulevat kaikkein kalleimmiksi – silloin kun niitä ei ymmärretä kysyä. Kyllä minä konsulttina olen käytettävissä – tietty maksua vastaan – jos asiat jumittaa.

Aforismi. Jaettaessa hyvä lisääntyy - pelkästään vastaanotettaessa se ehtyy.

Aatteeni on kehittämäni eettis-realismi - se näkyy kirjoituksissani - tartun asioihin suoraan ja eettisesti.

Aforismi - meidän pitää rakastaa ja kehittää julkista sektoria - eikä vihata ja tuhota sitä

Talouden painopiste pitää siirtää teknologian kasvupakosta - aineettomien arvojen laajoihin kasvumahdollisuuksiin

Pitää vain myöntää että muukin on työtä kuin teknologia ja materialismi.

Talous on siis viritetty väärille arvoille joita ihmiset yhä vähemmän haluaa - ja mitataan väärillä mittareilla jotka ei juurikaan noteeraa aineettomia arvoja.

Ja ihmisten syvin ja korkein arvopohja on aineettomissa arvoissa - on aina ollut ja on aina oleva.

Talous, teknologia ja materialismi - on siis eksyksissä itseensä - ja eksyttänyt sinne poliitikotkin - ja pankit.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu