Hyvinvointialueiden pitää tehdä taktinen taloudellisesti kannattava veto ja järjestää voimakkaalla nousulla palveluita itse

Hyvinvointialueiden pitää tehdä taktinen taloudellisesti kannattava veto ja järjestää voimakkaalla nousulla palveluita itse

Jää rahat hyvinvointialueille eikä päädy hoivajättien tilannetaktisella kiristysotteella niille. Häikäilemätöntä kokoomushenkistä verorahojen puhalluspeliä.

Viimeistään tässä vaiheessa on syytä tehdä johtopäätös. Yksityiseen sotepalveluun on huono alkaa enää luottamaan.

Luottakoon julkinen sektori vain omaan kykyynsä – siitä on jo näyttöä. Yksityisen palvelun vastaavasta luotettavuudesta ei.

 

Yksityinen sektori joka nukuttaa säästösyistä sängystään pudonneita vanhuksia lattialla ei osoita eettistä kykyä millään lailla.

 

Eikö hyvinvointialueilla ole jo saatu muutenkin yksityisen palvelun temppuilusta tarpeeksi luokkaa HUS:in Apotti.

https://yle.fi/uutiset/3-12671040

 

Hoivajätit käyttävät versiota ”hajoita ja hallitse” periaatteesta  versiota – ”käytä uuden asian alkuhajaannusta hyväksi ja kiristysrahasta”.

Yhtä eettisesti tyylitajutonta kuin vanhusten nukuttaminen säästösyistä kylmällä lattialla.

 

Miksi hoivajättien tämmöinen veto juuri kun hyvinvointialueet pitäisi saada syntymään – eikä vaikkapa vuoden 2024 alusta – on raskaimman sarjan hoivajättien eettinen pohjanoteeraus ja osoittaa miten jäätävän kylmää niiden bisnesfilosofia on.

Siksi että ne raakalaismaisesti kiristää vääjäämättä alkuvaikeuksissa olevia hyvinvointialueita – arvatkaa millä.

Vanhusten heitteillejätöllä.

Siksi se on moninkertainen yksityisen sektorin eettinen liejuunsa sukellus – kenties koskaan.

Yksityinen sektori voi vielä pelastaa tilanteen ja maineensa vetämällä heti typerän eleensä takaisin. Edes kokoomus ei toivo tähän tilanteeseen sellaista vahingontekoa.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu