Ihmeellinen käsitys ansaintariskistä

Ihmeellinen käsitys ansaintariskistä

https://yle.fi/a/74-20104859

” Ansaintariski on ollut poimijalla, mikä on mahdollistanut hyväksikäyttöä.

– Jos poimija ei onnistu keräämään tarpeeksi marjoja, hänen tulonsa jäävät pieniksi. Se lisää taloudellista painetta ja riippuvuutta marjayrityksestä, sanoo Valovirta. ”

Lausunnonantaja on siis erityisasiantuntija – nyt kyllä ihmetyttää.

Onhan provisiopalkkaisillakin ansaintariski – mutta se ei millään tavalla lisää riippuvuutta työnantajasta – vaan esimerkiksi myyjän työssä siitä että jaksaa myydä ja siitä että ostaako asiakkaat.

Se että marjanpoimijoita on huijattu ei johdu Suomesta vaan siitä että huijarit huijasivat heitä hyvin raa’asti – niin että oikea tuomio olisi 10 vuotta vankeutta ja 10 vuotta liiketoimintakieltoa vankeuden jälkeen. Niin rumaa touhua näyttää olleen.

Ps. Minusta provisiopalkkaus on hyvä ansainnan muoto eikä vähiten sen vuoksi että se on aidosti markkinan pinnassa elävää markkinataloutta – jossa työ palkitsee suoraan tekijänsä.

Siksi sitä pitäisi tarjota enemmän ja suosia enemmän lyhytaikaisena ansainnan muotona.

Jopa niin että työpaikkatarjonnassa pitäisi olla erityiset provisiopalkkamarkkinat.

Provisiopalkkaisten suojelua huijaamiselta voi tehdä niin – että provisiopalkkaisia huijanneet yritykset saa provisiopalkkauskiellon.

Provisiopalkkausta pitäisi siis suosia, arvostaa ja myös varjella sen takia – että se on markkinoiden pinnalla ja hermolla elävää markkinataloutta.

 

Ps2. Onko ilmassa provisiopalkkaus vastaisuutta – että ei ole oikein että saa palkkaa siitä kun poimii marjoja – vaan pitää saada palkkaa kun ei poimi marjoja – eli ensisijaisesti pitää saada palkkaa työstä jota ei tee

 

eerojuhani vaarala

"Täältä tullaan ja tämä on vasta alkua" sanoo ilmastonmuutos.

Kaksi tynnyrillistä vettä neliömetrille. Sellaisen vesimäärän liikkeellä on valtaisa tuhovoima.

Yle

" Poikkeuksellinen rankkasade riivaa keskistä Itä-Eurooppaa. Enimmillään vettä on luvattu satavan viikonlopun aikana jopa 400 millimetriä. Tämä tarkoittaa, että jokaiselle maaperän neliömetrille sataisi 400 litraa vettä. "

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu