Ihmisiltä viedään koko ajan oikeuksia palveluihin – ja samaan aikaan yritykset pyrkii rahastamaan ihmisiltä kulujaan.
Mikä on se yksikin perusteltu syy miksi tällainen nostaa sähkön hintaa. Eikö tällaisten kulujen maksu kuulu normaalisti mille tahansa firmalle itselleen.
Ei ole mitään järkeä siinä että esimerkiksi ruuan hinta kaupassa tänään olisi korkeampi jos on satanut 10 senttiä lunta aiheuttaen lisää polttoainekuluja.
Ihmisiltä viedään koko ajan oikeuksia palveluihin – ja samaan aikaan yritykset pyrkii rahastamaan ihmisiltä kulujaan.
Ihmisiltä viedään edut ja heille ulkoistetaan talouselämän kulut.
Tällainen on kokoomuksen ryöstölinja
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän asia ole kaikessa, siis aivan kaikessa, lopultakin niin että se on aina käyttäjä joka maksaa. Käyttäjä maksaa ja käyttäjän kuuluu maksaa kaikki tuotteen valmistamiseen ja jakeluun kuuluvat kulut.
Joitakin asioita, tai niistä aiheutuvia kustannuksia tasataan yhteiskunnan toimesta tapahtumahetkellä. Samalla periaatteella kuin palovakuutuksissa.
Joku maksaa mutta ei koskaan tarvitse ja joku maksaa ja tarvitsee.
Ei ole mitään instituutiota tai ”Roope Ankan kassaholvia” jossa on määrättömästi rahaa.
Kyse ei ole mistään ”ryöstöstä” vaan aivan normaalista elämästä.
Ryöstöä on se että pakotetaan ne jotka jaksavat käydä töissä, ansaita elantonsa, maksaa veroja, elättämään suurta joukkoa niitä jotka eivät koskaan halua tehdä mitään itsensä eteen. Paitsi tietenkin ”kivaa”, jonka senkin nuo edellä mainitut joutuvat maksamaan.
Tällaista ryöstöä kutsutaan sosialismiksi ja sen jalostetumpaa muotoa kommunismiksi.
Ilmoita asiaton viesti
Taas kommenttisi lopussa asenteellista höpinää.
Ja sitten.
En ole missään sanonut että käyttäjän ei tulisi maksaa – päinvastoin olen usein sanonut että aiheuttaja maksaa.
Toiseksi on aivan eri asia että yritykset pitää kulunsa sisällään hallinnassa ja sisällyttää ne hallitusti hintoihin – kuin se että yritys ryöpyttää milloin miten kuluja hintoihin ulkoistaen – niin että ihmisten kyky hallita talouttaan horjuu.
Ei tarvita pörssisähkön lisäksi kovin montaa hintojen sekopäisiin pörssiheilahteluihin kytkettyä ihmisten elämän perusasiaa – sähkön lisäksi esimerkiksi lääkkeet, ruoka, vesi, liikenne – niin kansantalous on yksityistalouksien oman hallinnan osalta kaaoksessa.
Joka kaataakin sitten ihan kaiken kulutuksen – kun ihmiset ei uskalla ostaa mitään – varautuen milloin minkäkin pörssihinnoitellun hyödykkeen äkilliseen hyppäykseen – eikä kukaan uskalla ottaa asuntolainaa kun ei voi tehdä mitään suunnitelmaa sen maksamiseksi.
Jolloin kansantalous käytännössä pysähtyy.
Eli sellaista oikeistolaista äärityperää hyödykkeiden pörssihinnoittelua.
Ilmoita asiaton viesti
En tiedä mihin viittaat ”asenteella”?
Minkähänlaista asennetta esität itse ”kokoomuksen ryöstölinjalla”?
Ydinvoimaloiden huollot kuuluvat tuotantoon osana tuotantoa. Niistä aiheutuva sähkön tuotannon aleneminen johtaa kysynnän ja tarjonnan lain mukaan siihen että kun tuotanto vähenee niin hinta nousee.
”Eikö tällaisten kulujen maksu kuulu normaalisti mille tahansa firmalle itselleen.” Ei kuulu vaan loppukäyttäjälle.
Me nyt emme pääse mihinkään siitä tosiasiasta että sosialismi/kommunismi on nimenomaan ryöstöä. Sitä voidaan tietenkin kutsua toisella nimellä eli ”pakko-otolla”.
Ilmoita asiaton viesti