Ihmisten taloudellinen itsenäisyys ja yksityisyys on vakavasti uhattuna tällä eikä tätä voi sallia

Ihmisten taloudellinen itsenäisyys ja yksityisyys on vakavasti uhattuna tällä eikä tätä voi sallia

Tilanne johtaa heti esimerkiksi tilanteeseen että jotkut tahallaan jättää maksamatta vastikkeita ja ne kaatuu toisten maksettavaksi.

Tällaista osakkuusmuotoa ei saa lainsäädännössä mitenkään sallia.

Ihmisten yksityistä talouden hallintaa ei saa mitenkään sallia kytkettävän tuolla tavoin asumisessa toisten kyvyttömyyteen ja haluttomuuteen hoitaa talouttaan – ja suoranaiseen taloudelliseen petokseen.

Pahimmillaanhan tilanne johtaa siihen että heikossa kunnossa olevaan taloyhtiöön tulee osakkaita jotka kaataa kaikki asumismenonsa taloyhtiön odotettavissa olevaan konkurssiin.

Missä on ollut oikeusviranomaisten valppaus että tämmöinen tilanne on ylipäätään päässyt syntymään.

 

 

 

Yle

” Kaikkien rahat eivät riitä kasvaviin vastikemaksuihin

Taloyhtiöissä ollaan nyt huolissaan siitä, pystyvätkö kaikki osakkaat ensi talvena maksamaan vastikkeitaan.

Taloyhtiöiden nousevien kustannusten lisäksi osakkaiden oma talous voi olla jo valmiiksi kireä ruuan, liikkumisen, sähkön kallistumisen sekä asuntolainakulujen nousun takia.

Suomen Kiinteistöliiton neuvontalakimies Tapio Haltia muistuttaa, että jos taloyhtiön osakkaalta ei saada perityksi vastikkeita, ne voivat jäädä muiden osakkaiden maksettaviksi.

– Varsinkin pienemmissä rivi- ja paritaloyhtiöissä talous voi olla suoraan riippuvainen jokaisen vastikemaksuista. Silloin muut osakkaat käytännössä joutuvat paikkamaan vajetta, ettei yhtiö joutuisi maksuvaikeuksiin. ”

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu