Ilmastonmuutoshyssyttelyn ahdistus – on oikea käsite kuvaamaan nuorten ahdistusta

Poliitikot, viranomaiset ja tutkijat ovat käytännössä edistäneet ilmastonmuutosta suojelemalla ihmisiä tietoisuudesta sen vaikutuksilta heidän arkeensa ja arvoihinsa.

Ja media tottakai kärjessä piilottelevaa torjuntasumua levittäen.

Ei ihme että nuoremmat sukupolvet ovat ilmastonmuutoksesta ja luontokadosta äärimmäisen ahdistuneita.

Kun heidän sisällään on voimakas ristiriita ilmastonmuutostietoisuuden ja vanhempien ikäluokkien poliitikkojen, viranomaisten ja tutkijoiden siltä aktiivisen suojelun välillä.

Ilmastonmuutoshyssyttelyn ahdistus – on oikea käsite kuvaamaan mitä ilmastonmuutosepäeettiset vanhemmat sukupolvet ovat saaneet nuoremmissa aikaan.

Ei ihme että Greta Thunberg nosti niin ison liikkeen nousuun koulutytön mielenosoituksellaan.

Tämän ilmastonmuutoshyssyttelyn yksi ilmaus on se – että VASTA NYT Työterveyslaitos teki tutkimuksen ilmastonmuutoksen vaikutuksesta ihmisten työhön ja arvoihin. Vaikka sellainen olisi pitänyt tehdä vähintään kymmenen vuotta sitten.

Ja näin siitä ettei tehty tuli vahingollinen teko.

Vanhemmat sukupolvet poliitikoissa, viranomaisissa ja tutkijoissa ovat käytännössä edistäneet paitsi ilmastonmuutosta jarruttamalla tietoisuutta siitä – niin myös aiheuttaneet valtavan sisäisen ilmastonmuutospaineen nuoremmille sukupolville – jotka vanhempien sukupolvien valheellisuuden alla valmistautuvat elämäänsä ja tulevaisuuteensa. Painien itsensä kanssa valehtelevatko he itselleen vanhempien valehtelun vuoksi pilaten ympäristön pilaamisella omaa tulevaisuuttaan – kun vanhemmat sukupolvet haluaa suojella omaa mukavaa tuhoisaa elämäntapaansa nuorten kasvavan ahdistuksen kustannuksella.

Tämmöistä Työterveyslaitoksen supermokan tapaista perässäjuoksemistutkimuspaskaa ei pidä sietää kun ajankohtaista ja ennakoivaakin tutkimusta voisi ja pitäisi tehdä.

Jälleen yksi esimerkki miten konservatiivisen homehtunut Suomi on isoissa asioissa. Ja epäeläytyvä ihmisten arvokokemusten suhteen – paitsi ilmastonmuutostietoisuuden torjujien suhteen.

Yle

” TTL on selvittänyt ensimmäistä kertaa työntekijöiltä kysymällä, näkyykö ilmastonmuutos työelämässä. TTL:n ilmastonmuutos ja työ -kyselyyn vastasi 1917 palkansaajaa keväällä 2022. Vastaajat olivat 20–68-vuotiaita.

  • Kyselyn havainnot ovat alustavia ja aineiston analyysi on vasta alkumetreillä.
  • Oman työnsä vaikutuksia ilmastoon oli jollain tavalla miettinyt yli puolet vastaajista.
  • 30 prosenttia vastaajista oli huolissaan työnsä vaikutuksista ilmastoon.
  • Enemmistö kyselyyn vastanneista ei kokenut ristiriitaa työnsä ja ympäristöarvojensa välillä.
  • Nuoret, alle 30-vuotiaat, naiset olivat eniten huolissaan ilmastonmuutoksesta ja miettivät eniten työnsä vaikutuksia ilmastoon.
  • TTL:n kyselyssä ei selvitetty vastaajien työpaikkoja, mutta on oletettavaa, että toimiala ja työpaikka vaikuttavat siihen, miten ilmastoasiat vaikuttavat töissä ja miten niistä keskustellaan. ”
+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu