Iltalehden Sanna Ukkola puhuu höpöjä hesarin kohupääkirjoituksesta

Iltalehden Sanna Ukkola puhuu höpöjä

Sanna Ukkola kirjoittaa Saska Saarikosken kirjoittamasta kohua herättäneestä pääkirjoituksesta.

” Kirjoituksessa eniten kohua herätti virke, jossa todettiin, että mitä kauemmas tieteen ytimestä edetään yhteiskunnallisille, humanistisille ja lopulta taiteellisille aloille, sitä vähemmän akateemisessa kilpailussa on empiriaa ja sitä enemmän ideologiaa.

Tämä ei ole millään tavalla kummallinen toteamus, sillä se on ilman muuta faktaa. Sukupuolentutkimus politisoituu helpommin kuin fysiikka, koska tutkimusmetodit ovat täysin toisenlaisia…..on

Jäin ihmettelemään, miksi humanistit hermostuivat pääkkäristä niin kovin. Tiedeyhteisön sisällä käydään jatkuvasti keskustelua siitä, että ideologioista ja arvoista vapaata tiedettä ei ole. Nyt yhtäkkiä joku yhteisön ulkopuolelta sanoo täsmälleen saman asian, ja siitä hypitään seinille.. ”

Tuossa on kaksi pointtia – esninnäkin Saarikoski ymmärtämättään kaiketi tuli sanoneeksi että ns tieteessä on paljon empiriaa ja vähän ideologiaa mutta että mitä etäämpänä siitä ollaan kuten yhteiskuntatieteissä niin – sitä vähemmän empiriaa. Joka on moka numero yksi – ja törppö sellainen – sillä onko olemassakaan tiedettä ilman empiriaa. Jessus mikä moka.

Jota täydennettiin toisella emämokalla – että kun yhteiskuntatieteet taiteeseen asti oli riisuttu empiriasta 🤣🤣😁😁😅🤣 niin sitten niistä tehtiin sen päälle vielä ideologisia. Eli ilman empiriaa olevaa huuhaa fantasiaa.

Siksi Sanna Ukkola onkin sen jälkeen tekstissään pihalla.

Mutta siinä hän saattaa olla epäsuorasti oikeassa – että hesari taisi olla pihalla koko esittämästäni ajatuksesta – ennen kuin lukee sen.

Joten Sanna Ukkolan tulkinta hesarin somemyötäilystä olisi väärä ja oikea tulkihta olisi hesarille vieläkin tuskallisempi kuin somemyötäily.

Nimittäin se että se lähti somemyötäilyyn sen takia että se ei ymmärtänyt mistä asiassa oli oikeasti kyse – eli se mitä edellä sanoin.

Että pääkirjoitus yritti tehdä ns tieteestä paitsi erehtymättömästi empiiristä niin myös erehtymättömästi epäideologista – joita kumpaakaan se ns tiede ei ole – sen vuoksi että ainoa absoluuttinen totuus sekä empiirisesti että teorioissa on että absoluuttista totuutta ei ole eikä löydetty – eli vastaamattomia kysymyksiä on kosolti matematiikasta ja fysiikasta alkaen.

Ja vieläkin möllimpi totuus hesarista saattaa olla että se yritti pelata yhteiskunnalliset yms tieteet ulos jopa niiden empiriasta huuhaa ideologioiksi. Häiritsemästä tietenkin teknologian ja talouden rahakasta ylivaltaa. Joilla jos millä on vahva edelleenkin ihmiskunnan tulevaisuutta uhkaava ideologia.

Mitäs minä olen muutaman kerran sanonut jo – minä olen parempi media kuin Helsingin Sanomat.

Ps. Pöyhitään hesarin asemaa vähän lisää.

Hesari sanoo pääkirjoitustensa edustavan lehden virallista kantaa – eli – anteeksipyydelty pääkirjoitus oli siis joko pääkirjoitusten kontrollin limbo – joka panee kysymään – ymmärtääkö hesari mitä se pääkirjoituksissa julkaisee – vai pettääkö kontrolli niin että pääkirjoitukset useamminkin olleet mitä sattuu.

Vai oliko pääkirjoitus tarkoituksellinen virallisen linjan ilmaus blogini osoittamassa mielessä.

Joka taas johtaisi hurjaan johtopäätökseen – huh sentään:

Että Helsingin Sanomat olisikin talouselämän manipulaatiotalouden mediaksi ja journalismiksi naamioitunut markkinoiden ja yleisen ilmapiirin tiedustelua, manipulointia ja arvo- ja asenneohjailua harrastava markkinointitoimisto joka on myös samalla monien mainostajien katto-organisaatio.

0
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Puoluekantani:
Kallistun vasemmalle kun pyyhin oikealla keskeltä, ja se mikä sieltä tulee muuttuu vähitellen vihertäväksi, puhun ruotsia huonosti, enkä huuhdo persettä merivedessä kuten Soini ja käyn harvoin kirkossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu