Intialla nopeasti ja tehokkaasti kehittyvänä valtiona on hyvä potentiaali kehittää parempaa maailmaa – mutta…..

Intialla nopeasti ja tehokkaasti kehittyvänä valtiona on hyvä potentiaali kehittää parempaa maailmaa – mutta Intialla on yksi vika

https://yle.fi/a/74-20046137

Intia harhailee arvotietoisuuden suhteen koko ajan jälkijunassa ja oman opportunisminsa äärellä.

Sellaiset ei voi olla maailmassa kehityksen johtajia – jotka ei ole arvotietoisuuden kärjessä – alistamatta arvoja pelkiksi talouskasvun ja teknologian ja oman edun keppihevosiksi.

Ei ympäristö ole mikään välinearvo – se on itseisarvo.

Se miten Intia suhtautuu Venäjään, miten se on kaikissa maailmanyhteisön instituutioissa kuin se ei olisikaan – kielii siitä että Intia harhailee arvoasioissa – eikä tajua sitä – että kiinteä sitoutuva yhteistyö arvoasioissa niiden syvällisimmässä mielessä alistamatta niitä teknologialle ja taloudelle ja kansallisille ambitioille – on ainoa tie johtaa maailma paremmalle tielle.

Kyllä teknologiassa ja taloudessa ja poliitikoissa kyynisiä opportunisteja riittää – opportunismiaan etovalla tavalla tyrkyttäen – selkeänä enemmistönä. Ja Intia on koko ajan palvellut enemmän niitä ja sen kautta omaa etuaan – kuin asettunut sellaisia opportunisteja vastaan – suorasanaisesti ja selkeillä teoilla.

Osoituksena siitä vaikkapa häpeällinen Venäjään suhtautuminen ottaen Venäjästä vain omaa etuaan niin paljon kuin ehtii. Satojentuhansien sodan uhrien hinnalla.

Opportunismi on aina sisäisen arvoryhdin puuttumista – sen ymmärtämisen puutetta mitä ei tule koskaan alistaa talouden ja teknologian oman efun pyrkyryydelle.

eerojuhani vaarala

Näyttääkö Israel testaavan väkivallan hyväksyttävyyden ja ihmisarvon määrittelyn rajoja.

Nämä asiat pitää määritellä ja tehdä selväksi ohjenuoraksi demokraattisessa lännessä.

Eikä niille voi olla paikallista soveltamisliikkuvuutta.

***

Mikä on julkisen ja yksityisen terveydenhuollon ero.

Molemmat haluaa saada asiakkaan terveeksi - mutta julkinen terveydenhuolto ei pyri saamaan asiakkaan rahoja.

On toinenkin ero - yksityinen terveydenhoito haluaa asiakkaaseen pitkän asiakassuhteen jossa se asiakas on siitä riippuvainen - julkinen ei taas halua sellaisia riippuvuuksia vaan päinvastoin - sillä yksityinen pyrkii saamaan rahaa, julkinen säästämään sitä.

https://yle.fi/a/74-20093391

***

Olen useita kertoja kirjoittanut että monoviljely on pelloilla välttämätöntä ruokaturvan vuoksi - mutta yhtä välttämätöntä olisi että peltojen välissä olisi yhteensä 4 m levyiset niittykaistat ja puitakin - se olisi monimuotoisuustemppu - ja estäisi muuten ravinteidenkin ja lannoitteiden valumisen ojiin kun niittykaistale nappaa ne ennen sitä käyttöönsä.

Siis hyvä monimuotoinen keino turvata pölyttäjät kuin puhdistaa jokia, järviä kuin Itämertakin.

**

Ohjaako silmitön viha liikaa Israelin johtoa sokeuttaen sitä faktoille ja win-win vaihtoehtojen näkemiselle.

https://yle.fi/a/74-20095309

***

Mitä jos perustetaan monimuotoisuusdynaaminen puolue ajatusteni varaan

Jos puolue perustetaan minun luovien visioitteni ja analyysieni varaan - niin minä en olisi asiassa muu kuin tausta-ajattelija ja osaltani operaatiosuunnittelija.

En siis puolueen puheenjohtaja enkä edes aiemmin blogissa esitettyä enempää aloitteentekijäkään.

Muiden pitää kokea että jo tähän asti esittämissäni linjoissa on ajatusta ja haluavat lähteä niitä toteuttamaan.

Minulle riittää se vaiva mitä nytkin teen että kehittelen visioita ja analysoin asioita. Siinä on 70 vuotiaalle kyllin puuhaa.

Ja olisin yhtä lailla jäsen kuin muutkin ja voin lähteä puolueesta kävelemään jos siltä tuntuu.

Ps.En minä yritä vaan.muut yrittää sitä puoluetta – minä tuen sitä ja annan ideologiaa.

Niin se menee.

Mutta sillä puolueella on varmasti ohjelma joka on 1. Uniikein ja 2. Joka kehittyy jatkuvasti kun analysoin asioita ja luon käsityksiä 3. Siksi se puolue on sellainen jolta ei seurattavuus lopu

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu