Intian pääministerin kanslia lähetti minulle pääministeri Modin lokakuun kuukausivideokatsauksen

Intian pääministerin kanslia lähetti minulle pääministeri Modin kansalaisilleen kaiketi tarkoitetun lokakuun kuukausivideokatsauksen

Analysoin sitä vähän.

Siinä n 34 minuutin videolla pääministeri selostaa asioita maastaan muutaman kerran keskustellen kansalaistensakin kanssa.

Vähän tulee kyllä mieleen vanhojen neuvostofilmien ylistyssävy tästä mieleen vaikka ihan aiheesta ylpeyttä osoitetaan monesta asiasta.

Kohteena videossa juhlatapahtumia ja useita teknologiasaavutuksia. Myös kiinnittäen huomiota kyläkohtaisuuteen esimerkkinä mitä kylät yhteisöinä voi saada aikaan. Myös opiskelijoiden suorastaan ratkaisevaa painoarvoa Intian kehitykselle painotettiin.

Kehitysnäkökulma oli hyvin voimakkaan teknologinen – vaivaamaan jäi että sosiaalinen, yhdyskunnallinen ja aineettomien arvojen kehitys puuttui lähes tyystin.

Sanoma oli että me menemme ja kehitymme teknologia edellä. Mutta eihän se niin ole. Teknologiassa on aina hyvin niukasti aineettomia, sosiaalisia ja kulttuurin taiteen mielessä kehittymisen arvoja – päinvastoin teknologia kävelee helposti niin luonnon kuin taiteen kulttuurin aineettomien arvojen yli – eikä edes lähes ollenkaan edes tiedosta niitä. Niin itsekeskeisesti asiaansa sokeasti teknologia tuijottaa teonologiaansa. Miksi se olisi Intiassa yhtään kummempaa.

Siksi on vaikea kuvitella että ilman sosiaalisten ja kulttuuristen arvojen tiedostavaa strategiaa Intian teknologiahuuma johtaisi muuhun kuin yhä suurempaan taloudelliseen eriarvoisuuteen valtavassa maassa.

Suomen pääministeri Marin voisi hyvin lähettää kuukausivideon Intian kollegalleen – mitä Suomi on saanut ja on kiintyvästi saanut aikaan noilla mainitsemillani aineettomien arvojen alueella – poislukien taiteen kulttuuri jossa Suomi rämpii pahasti pohjamudissa diskriminoiden kansalaisten kulttuuriharrastuneisuutta ja kulttuurisosiaalisuutta antaen urheilun lyödä sitä lyttyyn poliitikkojen ja yritysmaailman suorastastaan aktiivisesti myötävaikuttaen siihen.

Videon loppupuolella pääministeri Modi lipsahtaa pahasti propagandasuuntaan kertoessaan kuinka britit taannoin suorittivat kansanmurhia – siis hyvin kauan sitten – ja nostatti sankaria esiin brittejä vastaan taistellessa.

Kyllä Suomikin muistaa sotiaan – mutta ei kyllä satojen vuosien taakse. Mutta niissä nähdään sota kuin sota onnettomuutena eikä valtionjohto todellakaan lietso asioissa vihaa ja kaunaa vaikka kansa sitä tuntisikin. Koska ei haluta lietsoa sotaa.

Sitten tässä Intian pääministerin kuukausivideon propagandaosuudessa tapahtuu se kömmähdys.

Että kun nostetaan esiin hyvin kaukaiset kansanmurhat haluten ne tuomita mutta samalla nostattaen vihaakin brittejä vastaan.

Niin samalla kun tiedetään ettei Intia tuomitse Venäjän hyökkäystä Ukrainaan niin sehän merkitsee tätä.

Intian pääministeri ei itse asiassa tuomitse brittien suorittamia kansanmurhiakaan – vaan näkee ne historiallisina välttämättömyyksinä joita ei kannata tuomita vaikka ne puolensa valitsemisen propagandasta käykin – sillä Intiahan näkee Venäjän hyökkäyksenkin historiallisena välttämättömyytenä – kun ei sitä kansainvälisten lakien rikkomisena tuomitse.

Eikö Intia ihan itse aseta silloin itsensä kansainvälisten lakien suojelun ulkopuolelle – että Intiaakin saa kohdella kuten Ukrainaa. Eikö se ole aika riskialtista politiikkaa Intialle.

Eihän toki länsi sitä tee että hyökkäisi Intiaan. Mutta miksi länsi sitten tuomitsisi sellaisen hyökkäyksen Intiaa kohtaan – kun Intia itse linjaa että sitä voi kohdella kuten Venäjä kohtelee Ukrainaa.

Kyllä minulla saa edelleenkin lähettää kaikenlaista materiaalia valtiojohdon tasoilta alkaen. Mutta en takaa että kommentoin – mutta takaan että jos kommentoin puutun mihin tahansa kuten näen tarpeelliseksi.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu