Ja poliitikot on niin nahjuksia ettei missään päin maailmassa puutu tähän lainkaan.

 Ja poliitikot on niin nahjuksia ettei missään päin maailmassa puutu tähän lainkaan.

Näihin harvinaisiin maametalleihin liittyy täydellisen järjetön poliittinen piirre – siksi poliittinen sillä asia ulottuu periaatetasolla yli talouselämän ja kulutuksen.

https://yle.fi/a/74-20092248

Harvinaisia maametalleja on vähän ja kallista työstää.

Ja sitten ne pannaan siihen että ihmiset käy alle 2 km päästä hakemassa 1500 kg sähköautollaan kassillisen ruokaa ruokakaupasta – monta kertaa viikossa.

Ei vähäisintäkään järkeä kiiluvin kiihkein punertavin silmin suupielet maanisessa vaahdossa vimmaisena rikastumisen perässä.

 

Suomessa on maaseudulla biokaasua loputtomiin – silläkin pääsee kauppaan.

Ja poliitikot on niin nahjuksia ettei missään päin maailmassa puutu tähän lainkaan.

eerojuhani vaarala

Ympäristölle ja monimuotoisuudelle myönteinen asenne leviää ihmisten parissa - niistä on tullut sosiaalinen normi

Ihmiset rakastavat yhä enemmän luontoa ja luonnoneläimiä mutta myös kotieläimiä ja lemmikkieläimiä.

Käsite monimuotoisuus kuuluu ja näkyy yhä useammin joka paikassa - on ymmärretty miten keskeinen käsite se on ihmiskunnan luontosuhteessa myös ihmiskunnan säilymisen kannalta.

Metsä tulee yhä läheisemmäksi ihmisille monimuotoisena asiana - puupellot ja avohakkuut menettävät suosiotaan ja metsän ja metsätalouden käsitteet monipuolistuvat mm jatkuvan kasvun metsänhoidon suuntaan.

Materialismi on yhä enemmän kyseenalaistettua samaan aikaan kun aineettomien arvojen äärimmäisen rikkaaseen kirjoon herätään yhä paremmin. Mitkä mahdollisuudet pelkällä sosiaalisuudella voi olla.

Autoilun dominointi vähenee ja samaan aikaan kaupungeista tulee sekä terveellisempiä, hiljaisempia ja turvallisempia - kaduilla kaikuu yhä enemmän autojen äänten sijaan ihmisten puheensorina - ja kaukaa kuuluu haitarin soitto ja kirkonkellojen soittokin tulee takaisin kaupunkien äänimaisemaan.

Ja lintujen laulu - aamulla herättyään voi avoimesta ikkunasta kuulla lintujen laulua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu