Sammio
Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Blogisti! Oletko ehdolla aluevaaleissa? Voit nyt lisätä ehdokkuuden blogiprofiiliisi.

Jälleen luokatonta hallitusvastaisesti viritettyä uutisointia – nyt asialla Uusi Suomi

Jälleen luokatonta hallitusvastaisesti viritettyä uutisointia – nyt asialla Uusi Suomi

Marinin hallituksen uusi työnhaun malli ei vakuuta ekonomisteja

17.11.202113:33päivitetty 17.11.202113:33

” Ekonomistikoneeseen vastanneista taloustieteilijöistä vain kolmannes katsoo uuden pohjoismaisen työnhaun mallin vähentävän kohtaanto-ongelmia.

Kohtaanto-ongelma. Ekonomistien mukaan hallituksen valmistelevan mallin vaikutukset ovat vaikeasti ennakoitavia. KUVA: OUTI JÄRVINEN

Suurin osa suomalaisista ekonomisteista (46 prosenttia) on epävarmoja tai vailla mielipidettä siitä, ratkaiseeko hallituksen valmistelema niin kutsuttu pohjoismaisen työnhaun malli työmarkkinoiden kohtaanto-ongelmia tehokkaasti.

Näkemykset selviävät Ekonomistikoneesta. Vain kolmannes siihen vastanneista taloustieteilijöistä katsoo pohjoismaisen työnhaun mallin vähentävän kohtaanto-ongelmia. Yhdeksän prosenttia on eri mieltä. ”

Mikä  noista tiedoista olisi pitänyt poimia pääasiaksi. Se että 46 % ekonomeista on epävarmoja tai vailla mielipidettä

Ei se että vain kolmannes näkee mallin vähentävän kohtaanto-ongelmia.

Mennäänpä nyt loogisesti.

Siis on olemassa 46 % epävarma joukko joka voi kääntyä puolesta ja vastaan.

Siihen nähden se että vain kolmannes on uskoo malliin tai 9 % on eri mieltä on yhtä mitätön tieto tai uutinen kuin syksyn maassa makaava lehti josta ei tiedä minne se lennähtää tuulessa tai jääkö pian lumen alle.

Koska ratkaiseva pointti on että ilmeisesti 46 % haluaa katsoa miten asiat etenee eli on odottavalla kannalla.  Eli sen kanta kääntyy joko puolesta tai vastaan.

Mutta mikä se semmoinen uutinen että joku on odottavalla kannalla. Pitää saada tässä ja nyt heti -ihmisille tässä ja nyt heti -uutinen.

Mutta kuten tiedetään tässä ja nyt heti ihmiset eivät ole kovin hyviä suunnitelmallisia ennakoijia vaan ovat usein kuin se syksyn lehti josta ei tiedä mihin se lehahtaa.

Eikä näillä tässä ja nyt ihmisillä ole oikein ennakoivan ajattelun parasta kaveria prosessiajatteluakaan. Joten se on sitten tässä ja nyt heti -pohjaista tempoilua sinne tänne.

Ja onhan se niinkin että sellainen media kuin sen sanomakin. Siis tässä ja nyt heti -uutismedia jolle ei kelpaa uutisoida että 46 % on odottavalla kannalla.

Eikä edes ymmärrä uutisoida – koska silloin pitäisi oivaltaa mikä on asian dynaamisin pointti – se että 46 % ei tiedä mitä ajatella – ja mikä on dynaaminen prosessi asiassa – se että ekonomien mielipiteet muotoutuu ajan kuluessa.

Ei saatana – eihän tässä ja nyt heti -ihmisten käsityskyky lukijoina voi mitenkään käsittää että jonkun mielipide muotoutuu ajan kuluessa. Eihän mikään mediakaan pysy pystyssä asioilla jotka tapahtuu ajan kuluessa.

Mikä mainittava uutinen se on että joku tapahtuu ajan kuluessa. Kun aika on esimerkiksi jääkiekko-ottelun  erä on 20 min, tai ylivoimapeli 2 minuuttia.

Ei ihme että media seuraa niin intensiivisesti alle kymmenen sekuntia kestävää sadan metrin juoksua tai 2 minuutin ylivoimapeliä. Jos se on Suomen medioiden aika- ja prosessiperspektiivi.

Js kuinka ollakaan tämä jakso – joka kertoo että ekonomistit ovat odottavalla kannalla eikä niin että he eivät olisi vakuuttuneita – haudataan jutun loppuun.

” Kyselyyn vastanneet taloustieteilijät pitävät työvoimapalveluiden kehittämistä järkevänä, mutta hallituksen valmistelevan mallin vaikutukset ovat vastaajien mukaan vaikeasti ennakoitavia.

Moni ekonomisti toteaa kommenteissaan, että muiden pohjoismaiden Suomea korkeampaan työllisyyteen on muitakin syitä kuin työvoimapalveluiden laatu ja resursointi.

”Työnhaun tuki parantaa siihen osallistuneiden työllisyyttä vertailuryhmään nähden lyhyellä aikavälillä. On kuitenkin luotettavaa näyttöä siitä, että työnhaun tuella on merkittäviä substituutiovaikutuksia, eli se vaikuttaa pääosin siihen ketkä työllistyvät, eikä työllisyyden kokonaistasoon”, ekonomistipaneelin raadin uusi puheenjohtaja, Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja Antti Kauhanen sanoo tiedotteessa. ”

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (3)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. eerojuhani vaarala
  Eerojuhani Vaarala #3539102 Kirjoittaja

  Olisihan se tietty mediakomiikkaa parhaimmillaan kun iltapäivälehtien lööppitelineissä olisi teksti:

  ” Olemme uutisten suhteen odottavalla kannalla kuin Marinin hallituksen nuoret naisministerit yksi toisensa jälkeen. ”

  Nyt herääkin kysymys – onko uutismediat enemmänkin tapahtumateollisuutta kuin tiedotusväline.

  0

  Ilmoita asiaton viesti

 2. usjussi

  Toimittajakunnan sisäinen demokrafia rakenteeltaan tulisi noudattaa kutakuinkin lukijakunnan demokrafiaa. Sitä se ei noudata, vaan kokeneet kriittiset toimittajat on korvattu mukatoimittajilla, jotka istuvat perse penkissä somesta uutisia haavimassa.
  Lukijamäärät, klikkaukset ovat avain mainostuottoihin, ei taustarkastelun kestävä paras totuus.
  Media on tällä hetkellä taloudellisten oppositiovoimien käsissä hallitusvastaisuudessaan.

  0

  Ilmoita asiaton viesti