Johtuvatko nykyiset luonnottomat ilmiöt teknologian kehittämistä luonnottomista ilmiöistä

Johtuvatko nykyiset luonnottomat ilmiöt teknologian kehittämistä luonnottomista ilmiöistä

Jos ottaa lähtökohdaksi sen että luonnottomista asioista seuraa luonnottomia seurauksia.

Niin on mahdollista nojata ajatukseen että luonnon monimuotoisuuden rikkoutuminen on luonnon erilaisten ilmiöiden yhteensitoutumisen ja yhteenkietoutuneisuuden rikkoutumista sillä tavalla että siitä seuraa luonnottomia epätavallisia asioita. Ja että kun se ilmiöiden yhteenkietoutuminen on myös luonnon dynamiikkojen eli luonnonvoimien kietoutumista niihin – niin että ne myös hillitsevät luonnonvoimia eikä kasvata.

Niin siitä seuraisi että monimuotoisuuden palauttaminen hillitsisi myös vähitellen luonnonvoimia.

Mutta jos ihmisen kehittämät luonnottomuudet aiheuttavat myös luonnottomia seurauksia – niin pitää kysyä mitä muuta luonnotonta ihminen on keksinyt jota luonnossa ei siinä mitassa ennen ollut kuin on nykyään olemassa – aiheuttamassa luonnottomia seurauksia.

Avohakkuut on sitä ja kaikki muukin monoviljely on sitä, fossiiliset polttoaineet on sitä, maapallon pintojen asfaltoiminen on sitä, lääkkeiden pumppaaminen eläimiin on sitä, siitä seuraava vesien medikalisoituminen on sitä, mikromuovin tunkeutuminen ihmiseen elimistöön asti on sitä.

Mutta myös langattoman viestinnän kasvu on sitä, koska tällaista määrää sähkömagneettista säteilyä ei liene koskaan ollut maapallolla kun nyt kännyköiden aikakaudella on. Se on luonnotonta määrässään.

En tiedä onko tämä liioiteltu ajatus mutta onko liika sähkömagneettinen säteily kiihdyttänyt maapallon kuumenemista.

Ja sekin kysymys täytyy valitun logiikan mukaisesti – luonnoton aiheuttaa luonnottomia seurauksia – tehdä että voisiko hiukkasfysiikan kokeen perustavanlaatuinen poikkeama johtua siitä – että kasvuun räjähtänyt sähkömagneettinen säteily maapallolla on aiheuttanut sen.

Moni naureskelee näille ajatuksille – mutta kannattaa muistaa että niinkin pieni poikkeama luonnon luonnollisuudesta kuin aerosolipullojen ponnekaasu aiheutti niinkin suuren poikkeaman maapallolla kuin otsonikadon.

Ja vielä tämä. Kaikilla edellä mainituilla luonnon poikkeamilla on takanaan yksi ja sama ihmiskunnan sivilisaation dynaaminen voima.

Teknologian ja talouden yhteistyö,

Josta seuraa se – että teknologian kehityksen kaikki luonnottomat seuraukset on löydettävä ja teknologian syyt siihen selvitettävä ja poistettava.

Jos uskotaan että luonnon monimuotoisuuden palauttaminen on myös luonnonvoimien hillitsemistä – ja luonnon tervehdyttämistä.

Jolloin ihmisen luontosuhteen kiireellisin ja tärkein tehtävä olisi paitsi suoraan luonnon monimuotoisuuden palauttaminen.

Niin myös sen pikainen selvittäminen ja korjaaminen mitä vääristymää teknologia on tuonut ihmiskunnan luontosuhteeseen kaikessa mihin teknologia liittyy ja korjata ne.

Mutta kiireellisimpänä asettaisin tutkimisen alle kännyköiden kasvuun räjäyttäneen sähkömagneettisen säteilyn jota myös lisääntynyt sähkön käyttö aiheuttaa. Että kertautuuko se jotenkin ja että olemme ilmakehän kokoisessa mikroaaltouunissa paistumassa hengiltä.

Tiedän – saatan olla turhan raflaava. Mutta mahtoiko olla turhan raflaava sekin väite että aerosolipullot tuhoaa ilmakehän otsonia.

Ja lopuksi – meillä ei taida enää olla varaa olla löytämättä niitä ”aerosolipulloja jotka tuhoaa otsonikerrosta” .

Maapallolla kun kaikki luontoon ja luonnonvoimiin liittyvä kun on kasvavasti kriittisessä tilassa.

0
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Puoluekantani:
Kallistun vasemmalle kun pyyhin oikealla keskeltä, ja se mikä sieltä tulee muuttuu vähitellen vihertäväksi, puhun ruotsia huonosti, enkä huuhdo persettä merivedessä kuten Soini ja käyn harvoin kirkossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu