Jyrki Kataisen sana ”vain” – joka ei analysoituna olekaan vain sana ”vain”

 Jyrki Kataisen sana ”vain” – joka ei analysoituna olekaan vain sana ”vain”

Jyrki Katainen sanoo Draghin erosta

US:

” ”On olemassa vaara, että monet eurooppalaiset ja perheet joutuvat tekemään uhrauksia ja kiristämään vyötä vain poliittisen kyvyttömyyden vuoksi. Se ei olisi reilua”, hän sanoo. ”

”Vain” sana lauseen kohdassa ”vain poliittisen kyvyttömyyden vuoksi” heläytti kysymysmerkin soimaan päässäni.

”Vain poliittinen kyvyttömyys” –   ???

Onko poliittinen niin vähäpätöistä ettei sen vuoksi kannata joutua kärsimään – ettei se ole reilua. Se on ristiriitaista sanoa niin koska poliittisen kyvyttömyyden vuoksihan juuri miljardiluokan kärsimykset jo pienemmässäkin mittakaavassa syntyy saati sitten sodan vuoksi joka sekin on poliittista kyvyttömyyttä. 

Miten politiikka voi olla vähäpätöistä ”vain” politiikkaa – sanoma jonka kokoomus , yritykset ja media on takonut vuosikymmeniä ihmisten päähän pysyväksi asenteeksi joka ei siis kestä mitään kritiikkiä.

Jotta Katainen voisi pelastautua jättimunaukselta – niin hän voisi sanoa – että politiikka on vähäpätöistä – mutta ei sekään ole totta – samasta syystä kuin edellä sanottiin että politiikka liittyy miljardiluokkien rahasummien siirtoon. Onko se vähäpätöistä.

Seuraavaksi Katainen voisi päästä pinteestään – yrittämällä sanoa että onneksi yksityinen sektori on tärkeää – ja politiikka vähäpätöistä.

Ja taas ollaan ojassa – kas kun se on politiikka joka tuo valtioon kansakunnan kokoisen onnen kuin onnettomuuden eikä yksityissektori – joka ei kykene niin suuriin valtakunnan tasoisiin operaatioihin kuin valtio – joissa yksityissektori on vain alihankkijan roolissa.

Sitten tullaan kysymykseen – minkä vuoksi voisi sitten kärsiä jos ei politiikan – siis demokratian ja valtion jotka on yhtä kuin politiikka.

Yksityissektorinko? 

Onko se jalompaa oikeutetumpaa ja hyväksyttävämpää – reilua – kärsimystä kärsiä yksityissektorin vuoksi – päätyä lomautetuksi, työttömäksi, burn outiin, menettämään perheen laatuajan kuin aina vain on töissä.

Onko se hienoa ja hyväksyttävämpää kärsimystä kärsiä yksityissektorin kyvyttömyyden kuin ”vain” poliittisen kyvyttömyyden vuoksi. Yksityissektorin kyvyttömyyden ollessa sallittua ja niin tärkeää kyvyttömyyttä että sille voi kansalaiset uhrauksensa antaa – ”vain” poliittisen kyvyttömyyden aiheuttaman kärsimyksen ollessa turhaa.

Nyt Katainen putoaa kahteen kuoppaan – naiviuden kuoppaan – että yksityissektori hoitaa homnat – ja politiikka ei – paitsi että Suomessa on politiikan ansiosta kirjastolaitos, yliopistot jne jne. 

Aikamoista politiikan mittavaa eikä mitään ”vain” tason kyvykkyyttä.

Toinen kuoppa yksityisen sektoriin sokeasti uskomisen lisäksi Kataisella on se – todellisuudentorjunta – että politiikka olisi edes olemassa – ikäänkuin näköhäiriö – joka estää näkemästä että yksityisestä sektorista syntyy kaikki.

Juuri sen asenteen mukaisesti jota kokoomus, yritysmaailma ja media on takonut ihmisten asenteeksi vuosikymmeniä.

Kokoomuslainen oikeistolaisuus onkin uskonto joka odottaa vain politiikka-näköhäiriön poistumista yritys-messioiden tulla – ja vapauttaa valtio politiikkanäköhäiriöstä – nähdäkseen yrittäjyyden messiaanisen valon politiiksn pimeyden takaa. 

Jotta päästäisiin kärsimään yritysmaailman lähtökohtaisesti hyvän kyvyttömyyden aiheuttamista murheista – miten jaloa se onkaan.

Tästähän tullaan siihen että kokoomusaate on – tosiasioita torjuva – sekä politiikan olemassaolon tärkeyden kieltävä – uskonto – mutta sen lisäksi orjuuttamisaate – kun kärsimyksen turhuuden ”vain” politiikan kyvyttönyyden vuoksi vastakohta ei voi olla muu kuin kärsiä ilolla yksityissektorin kyvyttömyyden vuoksi. Joka on jo orjuuden aate että yritysjohtajat ja pääoma saa tehdä vaikka mitä munauksia – niin siitä seuraavat kansalaisten kärsimykset ovat  vain jalon ilon ja kunnian aiheita. Ilmankos ay-liikkeen alasajaminen on kokoomuksen ja oikeistoyritysmaailman päätavoitteita – ay-liike kun ei salli orjuutta jossa orjalla ei ole mitään sananvaltaa.

Ei ihme ettei kokoomus saa mitään aikaan – sehän ei ole aidosti tekemässä politiikassa muuta kuin kieltämässä ja sabotoimassa sitä pitääkseen yksijalkaisen aatteensa pystyssä pomppimassa yhdellä jalalla luullen että se on kahdella – myös politiikan jalalla – kun kaikki muut näkee että yksijalkainen kokoomushan se vain siinä.

Varmaan kokoomuskansanedustajien suurin häpeä onkin – olla ”vain” eduskunnassa – ”vain” politiikassa.

Kai se on reilua kärsimystä kokoomuslaiselle.

 

Ps. Jos nyt joku kokoomuslainen kärsii tästä niin voi sanoa – kokoomus ei ole koskaan saanut niin hyvää konsultointia kuin minun kritiikistä.

0
eerojuhani vaarala

Miehellä kansainvälisyyttä suomalaisella metsälaavulla - päässä Venetsiasta ostettu lippalakki

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu