Kaksi uutta etätyön ja muunkin työelämän sääntöä

Kaksi uutta etätyön ja muunkin työelämän sääntöä

Työ pitää siirtää yliarvostetun sosiaalisen ryhmävuorovaikutuksen väliköistä työntekijän omaan ajatteluun.

Ja työelämän sosiaalista vuorovaikutusta synnytetään vain kahdesta syystä – siitä että työntekijä kokee tarvetta saada neuvoa tai apua – tai siitä että esimiehellä on jotain asiaa tai tiedotettavaa.

Lisäksi on kolmas sosiaalisuuden tarve jota ei pidä kytkeä edellisiin – ihmisten pitää voida – halutessaan – olla sosiaalisessa kontaktissa eri lähtökohdin ja muodoin aika ajoin työajalla.

Siis on päästävä kahdesta vinoutuneesta sosiaalisesta ilmiöstä – siitä että ihmisiä syyllistetään siitä että he työajalla vain juttelevat – ja siitä että pidetään sosiaalisia vuorovaikutustilanteita työn puitteissa muusta kuin aidosta tarpeesta.

Ei edes jokapäiväisiä aamupalavereita tarvita – ne voidaan korvata työtietokoneen näytön reunaan kiinnitettävällä pienellä irtonäytöllä johon tulee kaikki ilmoitusasiat ja joka päivittyy myös automaattisesti niin että niillä on vanhenemisaika jolla ne siirtyy automaattisesti tallennettuna haettavissa olevaan tiedostomuistiin.

Työ pitää saada enemmän ihmisen pään sisälle ja siihen tulee ulkoisesti reagoida pääsääntöisesti joko henkilön omasta tarpeesta tai esimiehen palautteella.

0
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Puoluekantani:
Kallistun vasemmalle kun pyyhin oikealla keskeltä, ja se mikä sieltä tulee muuttuu vähitellen vihertäväksi, puhun ruotsia huonosti, enkä huuhdo persettä merivedessä kuten Soini ja käyn harvoin kirkossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu