Kaksoiskuntalaisuus – verot vai valtionosuusmuutos – ja ulkomaalaisten etätyö Suomessa

Kaksoiskuntalaisuus – verot vai valtionosuusmuutos – ja ulkomaalaisten etätyö Suomessa

Silloin kun kaksoiskuntalainen maksaa veroja sen mukaan missä kunnassa hän aikaansa viettää – joka pitäisi ilmoittaa veroilmoituksessa – niin hänellä on henkilökohtainen suhde maksamiensa verojen toiseen asuinkuntaansa verrattuna etäiseen laskennalliseen vaktionosuusmenettelyyn.

Mutta sen pitäisi näkyä myös demokratiassa – ei niin että hänellä olisi äänioikeus muuhun kuin kotikuntaansa.

Mutta niin että kunnalla on velvollisuus kuulla kaksoiskuntalaistensa näkemys asioihin jotka liittyvät heidän käyttämiinsä palveluihin.

Se ei tarkoita sitä että varsinaiset kuntalaiset taipuisivat kaksoiskuntalaisten tahtoon tai päinvastoin – vaan että haetaan pohjaa sopuisille päätöksille valtuustossa ja sille että kaksoiskuntalainenkin kokee toisen kotikuntansa omakseen – josta on kovasti hyötyä. Tämäkin on kotikuntani josta haluan huolehtia.

Tätä sääntöä voisi soveltaa myös Suomessa asuviin ulkomaalaisiin etätyöntekijöihinkin jotka säännöllisesti käyttävät Suomea etätyömaanaan. Mukaan lukien siirtotyöläiset.

Että hekin maksaisivat veroa käyttämistään palveluista ja että heiltäkin voisi kysyä näkemystä valtuuston päätöksille.

Tuhtuuko oudolta – ei minusta – ainakaan se ajatus että jossain Lapissa tai Saimaalla asustaa etätyössä ihmisiä ympärimaailmaa – iloisena ja yllättyneenä siitä että voivat osallistua asumuksensa sijaintikunnan elämään jonkinlaisella verolla, kuulluksi tulemisella ja käyttämällä oikeutetusti kunnan palveluita.

Sehän olisi kaiketi ennenkuulumatonta.

Ei se mitään – ennenkuulumaton on usein myös erittäin hyvää tai siitä voi sellaista tulla.

Ainakin se olisi huikea hämmästelyn aihe jollekin kv yhtiön johtajalle joka käyttää Lapin luontoa henkisenä selkänojana työlleen.

Minusta tätä aspektia pitää kehittää aktiivisesti että Suomesta voisi tulla haluttu osallistuvan ja osallistavan ja jonkinlaisen kunnallisverovelvollisuuden etätyökunnallispolitiikan maa ulkomaalaisillekin.

Asiastahan voi laittaa kyselyn niille ulkolaisille jotka jollain tavoin työskentelevät säännöllisesti omassa kiinteistössään Suomessa. Tai ovat siirtotyöläisinä säännöllisesti.

Voi olla että he hyvinkin reilusti ja lämpimästi suhtautuvat ajatukseen.

0
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Puoluekantani:
Kallistun vasemmalle kun pyyhin oikealla keskeltä, ja se mikä sieltä tulee muuttuu vähitellen vihertäväksi, puhun ruotsia huonosti, enkä huuhdo persettä merivedessä kuten Soini ja käyn harvoin kirkossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu