Käyttämästäni käsitteestä monimuotoisuus luonnon ja sivilisaation korkeimpana käsitteenä

 Käyttämäni termi monimuotoisuus luonnon korkeimpana käsitteenä

Mutta myös sivilisaation.

Tarkoittaa minun mielestä englanniksi

” manysided dynamic interconnectivity ”

Jossa on siis paitsi oleellista monien asioiden yhteenliittyvyys – mutta myös se että sen pitää olla dynaamisesti merkityksellistä – että asiat eivät vain ole rinnakkain tai yhteydessä – vaan niillä pitää olla hyvää eettistä dynaamista merkitystä – saa aikaan hyvää, tuottaa kehitystä tai on staattinen kytkentä joka estää pahan tapahtumasta tai kehittymästä.

Josta syystä yhteenkytkentä voi olla myös epäsopiva tai ristiriitainen mutta joka sellaisena kehittyy juuri siitä edellytyksestä lähtien uudeksi dynaamiseksi kytkentämuodoksi – tästä ilmiöstä tärkeimpänä demokratian monimuotoisuus jossa annetaan erilaisten mielipiteiden kohdata ja kalskahtaakin yhteen jolloin ne vuorovaikutuksessaan ”monimuotoistuvat”

Monimuotoisuus käsitteenä dynamic interconnectivity ei siis tarkoita pysähtynyttä yhteenkytkeytyvyyttä kehityksen pysähtymisen mielessä vaan myös sitä että annetaan myös yhteensopinattomuuksienkin kohdata josta syntyy kehityskipinöintiä.

Mielestäni tämä käsitemäärittely monimuotoisuudelle oli tarpeen.

eerojuhani vaarala

Oman eettis-realistinen aatteeni enkä minkään puolueen kannattaja enkä jäsen. Jotka haluaa kannattaa eettis-realistista aatettani niin ilmoittakoon minulle. Voimmehan tehdä siitä vaikka puolueen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu