Kenen etua ja millä tavalla tuollaiset sairaat elokuvat ajaa.

Pitääkö Ylen tilata ja näyttää niin elämälle vieraita ja sairaita elokuvia kuin brittiläinen The Killing of a Sacred Deer (2017)

Kenen etua ja millä tavalla tuollaiset sairaat elokuvat ajaa.

Sehän on varmaa että ne rikkovat ihmisten mielenrauhaa ja toivetta hyvästä ja kauniista ja manipuloivat ihmisiä mielettömien ja sairaiden arvojen maailmaan.

Minusta Suomessa ja EU:ssa pitää elokuvien suhteen alkaa toteuttaa kulttuuripolitiikkaa jossa tuollaiset sairaat elokuvat painetaan reippaasti vähemmistömarginaaliksi. Joiden suhteen pitää kysyä – jos ne ei aja mitään etiikkaa kuten vaikkapa kissan hirttäminen – niin mihin niitä tarvitaan ja miksi niitä pitää näyttää – eihän kissan hirttämistäkään näytetä missään – koska se on eettisesti täysmätää touhua. Joten pitääkö täysin epäeettiset elokuvat kieltää.

Tuollaiset elokuvat eivät analysoi mitään, eivät johda juonellisesti mihinkään, tuottavat katsojalle vain näköalattoman pahan olon pahan edessä – joka lienee niiden tarkoituskin – kuten tuon elokuvan kaltaisissa  amerikkalaisissa elokuvissakin aina on ollut – osasyynä siinä näkymässä joka Yhdysvaltojen henkisessä mentaliteetissa on – että siellä on valtava paha olo joka paikassa.

Eikä paha olo ole sitä varten että sillä kulttuurimässäillään – se on sitä varten että siihen puututaan. Kuten tekee nyt aktiivisesti Marinin hallitus Suomessa.

Ja se Hollywood elokuvien kasvava vimma on aina ollut luoda kylmä kova maailma – jotta paha pääsee toteutumaan. Että se että paha toteutuu hyväksytään – kuten tuon elokuvan keskeinen sanoma on.

Pahalle et voi mitään – sinun pitää jopa suostua osalliseksi – aktiiviseksi – siihen.

Ja siihen amerikkalainen elokuvateollisuus  on kiihtyvästi pyrkinyt – yrittämällä tappaa ihmisten mielistä ETIIKAN – jankuttamalla jankuttamasta päästyään kuinka paha ja siinä toivoton maailma muka on.

Mutta se on erehdys. Ihmiset ovat heränneet etiikkaan. Esimerkiksi rakastamalla yhä enemmän luontoa.

Se on tervettä kehitystä ja tervettä päämäärää – eikä tuollaiset toivottomuuteen pahan edessä taluttavat elokuvat kuten tuo The Killing of a Sacred Deer (2017) .

Pois elämälle vieraat tarkoituksellisesti etiikkaa tuhoavat elokuvat Ylestä. Etiikan tuhoaminen ihmisten mielistä ei aja muuta kuin epäeettisten pahojen ihmisten etua.

Etiikan pitää olla yhteiskunnan keskeinen aktiivinen aate eikä etiikan kitkeminen ihmisten mielistä.

+1
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Puoluekantani:
Kallistun vasemmalle kun pyyhin oikealla keskeltä, ja se mikä sieltä tulee muuttuu vähitellen vihertäväksi, puhun ruotsia huonosti, enkä huuhdo persettä merivedessä kuten Soini ja käyn harvoin kirkossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu