Keskusta petaa temppuilullaan Vanhasen idealla koko kriisin ratkaisemista

!!!! Kyse on siitä että annetaanko talouselämän ohjailla politiikkaa manipulaatiotaloustyyliin jota edustaa Vanhanen – vai ohjaako politiikka talouselämää – joka näkökulma avaa laajan kirjon politiikan ja talouselämän välisiä ongelmia joita Vanhasen 10 miljardin laastari ei ratkaise. !!!

Keskusta petaa temppuilullaan Vanhasen idealla koko kriisin ratkaisemista

Eli sitä periaatetta että valtio ottaa sekä henkisen että taloudellisen vastuun yritysten tuote- ja muusta kehitystoiminnasta. Joka merkitsee helpon tuotekehitysrahan saannin vuoksi sen laiskistumista.

Sekä sitä että kansa maksaa tuotekehityksen mutta yritykset käärii voitot miehekkääseen urostyyliin – Suomeen ei makseta veroja ja yritys viedään ulkomaille.

Vanhasen idea on siis lastata kansa 10 miljardin velkataakalla ja siten lisäverolla josta yritysten nykytoimin kansa ei hyödy – ja yrityksistä tulee helpolla rahalla entistäkin tuotekehityslaiskempia.

Ei tämmöstä pidä hyväksyä.

Hesarista Junkkarin jutusta:

VALTIOVARAINMINISTERI Matti Vanhanen (kesk) esitti perjantaina Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa jättimäistä sijoitusta suomalaisen tutkimuksen, kehityksen ja innovaatioiden (TKI) vauhdittamiseksi.

Vanhasen mukaan olisi syytä perustaa ”pankki tai rahasto”, joka käyttäisi peräti kymmenen miljardia euroa kymmenen vuoden aikana tki-menoihin.

Rahaston avulla pystyttäisiin pönkittämään julkista ja yksityistä tki-rahoitusta yli vaalikausien. Rahat valtio voisi Vanhasen mukaan lainata – tosin sillä edellytyksellä, että hallitus pystyy ”sitoutumaan rakenteellisiin uudistuksiin ja kurinalaiseen talouspolitiikkaan”.

Tarkoitus olisi Vanhasen mukaan saada Suomen tutkimus- ja tuotekehitysmenot nostettua pitkäaikaiseen tavoitteeseen eli neljään prosenttiin bruttokansantuotteesta vuoteen 2030 mennessä.””

******

Tässä aiempi blogini

Onko tässä kyse kepulaisesta verorahojen ryöstöstä velanoton kautta

Junkkari teki hyvän jutun alustuksen mutta jätti sangen puolitiehen pidemmälle menevät arvailut. Ehkä ei uskalla.

Minustakin tämä haiskahtaa kepun kepulikonstilta eikä siihen pidä lähteä

Etenkään kun Vanhanen tekeee kardinaaliajatusvirheen – että työntää yritysten kehitystyön kansalaisille lastatulla jättivelalla julkisen sektorin huoleksi.

Huomaako Vanhanen minkälainen kulusosialisti hän on.

Sääntöhän on että yritys kuin yritys on joka henkilöä myöten kehityshakuinen kun kaikki kehitystyö tehdään yritysten omalla rahalla. Money talks . Mutta jos se raha saadaan ulkopuolelta niin se laiskistaa. Money talks.

Taas Vanhanen paljastuu kolhoosisosialistiksi laiskistamalla yrittäjyyden helpolla rahalla.

https://www.hs.fi/junkkari/art-2000007933533.html

0
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Puoluekantani:
Kallistun vasemmalle kun pyyhin oikealla keskeltä, ja se mikä sieltä tulee muuttuu vähitellen vihertäväksi, puhun ruotsia huonosti, enkä huuhdo persettä merivedessä kuten Soini ja käyn harvoin kirkossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu