Kiina ottaa voimakkaan sotilaallisen osallistumis- ja tunkeutumisaskelen Euroopan ja maailman turvallisuuden horjuttamiseen.

Kiina ottaa voimakkaan sotilaallisen osallistumis- ja tunkeutumisaskelen Euroopan ja maailman turvallisuuden horjuttamiseen.

https://yle.fi/a/74-20099201

Kiinaa ei voi pitää että ulkopuolisena Venäjän hyökkäykseen – Kiinaa voi pitää nyt Wagnerin kaltaisena tahona – palkkasoturivaltiona Venäjän öljyllä maksettuna.

Täytyy muistaa taustana että Venäjä iski Ukrainaan Valko-Venäjältä. Valmistautuuko Kiina nyt siihen.

Joten Kiinan sotaharjoitus Valko-Venäjän kanssa on suora uhkaus – ja kenties kosto Kiinan sähköautoimperialismin pysäyttämiselle EUssa.

Gangsterimainen väkivaltauhkailu on astunut Kiinan talousimperialismiin – jolloin Kiina on vain avoimen sotilaallisen hyökkäyksen päässä Putinin menetelmistä.

Tämän täytyy merkitä voimakasta lisäeristämistä Kiinan taloudelle lännen taloudesta.

On aika ruveta purkamaan Kiinan investointeja länteen joissa voidaan nähdä turvallisuuspoliittisia uhkia lännelle – Venäjän kiinteistöhankintojen tapaan.

Kiina teki nyt sotaharjoitusvirheen jolla se tahraa asemaansa pohjia myöten.

Tämä Kiinan ele merkitsee myös sitä että Kiina asetti Venäjän hyökkäyksen eurooppalaisesta konfliktista globaaliksi konfliktlksi.

Kiinan isällinen rauhan asenne muuttui gangsterien uhkailuasenteeksi – Kiinan objektiivinen rauhantekijän asema on mennyttä.

Jonka seurauksena tulemme pian näkemään Kiinankin laivastoa mm Kuubassa Venäjän rinnalla.

Mutta uuden tilanteen seuraus on myös että kahden prosentin Nato- tasosta Euroopan valtioiden on otettava iso loikka kohti sotataloutta – sillä Kiina asettui nyt globaaliksi turvallisuusuhaksi maailmassa.

eerojuhani vaarala

Akuutti kysymys kuuluu - onko Kiina sytyttämässä Venäjän propagandaopeilla Eurooppaan ja Aasiaan maailmansotaa

***

Pitäisikö Euroopan reunavaltioiden ampua Mainilan laukaukset - että päästään tositoimiin Venäjän nujertamiseksi.

https://yle.fi/a/74-20098829
***
Itsekkyyden etiikka - että paras on kun kaikki ajattelevat vain omaa etuaan - on ajautumassa maailmassa täydelliseen konkurssiin.

Sillä edes realiteetit ei kestä sitä saati sitten etiikka.
***
Tavallisten ihmisten tavallinen arki tuhoaa kaikista eniten ja kaikista varmimmin luontoa ja ihmiskunnan tulevaisuutta - kun he eivät osaa käyttäytyä luontoa kohtaan.

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/7a265f25-3486-4141-aaba-2703cf46d42c

***

Lyhyt kertaus kehittämästäni eettis-realismin aatteesta ja muista ajattelutavoistani.

EETTIS-REALISMI

Eettis-realismin perusta on kaksi lausetta

1. Mitä enemmän asiassa on sekä realismia että etiikkaa - siis molempia - sitä parempi asia on ratkaisuna

2. Etiikan määritelmä - jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari mukaan lukien eläimet ja kasvit - muita, itseä, luonnon ja ihmisten monimuotoisuutta vahingoittamatta ja luontoa perusteettomasti vahingoittamatta.

Arvojani ovat - hyvyys, kauneus, oikeus, totuus ja kohtuus.

Ihmiskunnan pitää kasvattaa aineettomien arvojen osuutta sekä yhteiskunnassa että taloudessa - sillä aineettomat arvot ravitsevat ihmistä henkisesti ja sivistävät ihmistä - ja sen lisäksi aineettomat arvot kuluttavat ympäristöä ja luontoa minimaalisesti verrattuna materialistiseen kulutukseen. Siksi aineettomat arvot pelastavat luonnon ja ihmiskunnan - ei materialistiset arvot.

Aineettomista arvoista tärkeimpiä ovat - hoiva ja huolenpito, sosiaalisuus, kulttuuri, itsensä kehittäminen ja luontosuhde.

Ihmiskunnan pitää minusta opetella seuraavia asioita

- poikkileikkausajattelusta katteettomine yleistyksineen dynaamiseen aikajana-ajatteluun jossa poikkileikkaustieto on sen hetken kuvaus aikajanasta kun poikkileikkaus tehdään

- on opeteltava ajattelemaan asioita dynaamisina arvoketjuina

- on opeteltava kaikki asiat dynamiikkoina - niin että sekin on dynamiikkaa, pysähtynyttä dynamiikkaa, kun mikään ei liiku ja mitään ei tapahdu. Dynamiikkaa siis tarvitaan asioiden kehittämiseen ja muuttamiseen.

- ihmisen on hyvä olla kun ruuasta saatu energia virtaa sekä aivosolujen läpi merkitystä antavalla tavalla - niin että ihminen kokee elävänsä joka solullaan - lisäksi hyvä olo syntyy siitä kun ihminen on toisaalta monissa tavoitteellisissa prosesseissa - kuten toisista huolehtimassa, sosiaalisissa vuorovaikutuksissa, itseään kehittämässä kulttuurin teon ja nauttimisen prosesseissa mutta toisaalta olla pyrkimättä mihinkään vaan olla hyvässä luontosuhteessa luonnon kanssa läsnäollen. Pitää opetella ja antaa aikaa välillä itselleen - että minä olen tässä ja luonto on tuossa ja olemme läsnä toisillemme ja meillä molemmilla on hyvä olla.

Siinä tiivistelmä monista tärkeimmistä asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu