Kiinan jatkuva piittaamattomuus häirikkö Venäjän toimista – koetaan Euroopassa myös Kiinan hyökkäykseksi Eurooppaa vastaan.

Kiinan jatkuva piittaamattomuus häirikkö Venäjän toimista – koetaan Euroopassa yhä enemmän myös Kiinan hyökkäykseksi Eurooppaa vastaan.

Ja sillä on varmasti seurauksia Kiinalle – se ei voi enää paeta Xin vaikenevan hymyn taakse.

Emil Kastehelmi kartoittaa aika hyvin videolla Ukrainan sodan poliittisia ulottuvuuksia

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/3107d986-851e-469f-8ba0-ab7e626b9137

Mutta sitä jatkaakseni – tämä taitaa kuitenkin olla lännen poliittisten päätösten julkilausumaton ydin.

Länsi ei haluaisi että Venäjä häviää – sillä Ukrainaa aseistaneena länsi pelkää että se eskaloisi Venäjän laajempaan sotaan.

Samalla länsi ajaa linjallaan tilannetta kohti sitä että Ukraina alkaa hävitä – jolloin poliittinen paine kasvaa sietämättömäksi – etenkin Venäjän suoran uhan alla olevissa rajavaltioissa kuten Suomi – että Venäjän on hävittävä sillä se on noiden rajavaltioiden etu. Mutta myös muissa lännen valtioissa aina Japania ja Australiaa myöten nousee poliittinen paine – että Ukrainaan on mentävä että Venäjä häviäisi.

Ja kaiken tämän poliittisen sumuisuuden takana on kysymys – että länsi ei uskalla poliittisella tasolla käsitellä kysymystä – että jos koska niin nyt – voidaan vaikuttaa siihen että Venäjän vuosisatojen häirikköongelma ja umpisairas julmiin diktatuureihin sortuminen voidaan nyt ratkaista. Niin että Kreml häviää maan päältä ja Venäjä hajoaa itsenäisiksi valtioiksi. Joka on paras ajateltavissa oleva ratkaisu Venäjän ongelmaan.

Mutta voi olla niinkin että länsi on asian kannalle kääntynyt kaikessa hiljaisuudessa mutta ei sano sitä ääneen.

Suurimpana ongelmana ollen pelko miten Kiina linjaukseen suhtautuisi.

Kenties Bidenin ja Xin tapaaminen koskettelee myös tätä koko maailman geopoliittisesti suurinta ongelmaa – että mitä häirikkö Venäjälle tehdään.

Jos Kiina asettuu myönteiselle kannalle Venäjän hajoamiseen ja Kremlin katoamiseen – niin se voi laukaista Venäjän nopean tappion prosessin Ukrainassa.

Jos Kiina ei taas suostu Venäjän hajoamiseen – niin se asettaa heti tulilinjalle Kiinan kaikki kauppasuhteet Euroopassa ja etenkin Pohjoismaissa ja Suomessa.

Sillä Kiinan jatkuva piittaamattomuus häirikkö Venäjän toimista – koetaan Euroopassa yhä enemmän myös Kiinan hyökkäykseksi Eurooppaa vastaan.

Ja sillä on varmasti seurauksia Kiinalle – se ei voi enää paeta Xin vaikenevan hymyn taakse.

Tämän vuoksi suurin odotus Euroopassa kohdistuu nyt Bidenin ja Xin tapaamisessa siihen – mitä Xi sanoo Venäjän häirikköroolista.

eerojuhani vaarala

Ajatus että annettaisiin Putinin voittaa on samaa barbaarista tasoa kuin että yliopistot ja korkeakoulut luopuisivat tieteen periaatteista.

Ollaksesi varmasti ajantasalla miten ajattelen ja mitä kirjoitan - kannattaa sinun seurata blogiani

http://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Hyvät neuvot tulevat kaikkein kalleimmiksi – silloin kun niitä ei ymmärretä kysyä. Kyllä minä konsulttina olen käytettävissä – tietty maksua vastaan – jos asiat jumittaa.

Aforismi. Jaettaessa hyvä lisääntyy - pelkästään vastaanotettaessa se ehtyy.

Aatteeni on kehittämäni eettis-realismi - se näkyy kirjoituksissani - tartun asioihin suoraan ja eettisesti.

Aforismi - meidän pitää rakastaa ja kehittää julkista sektoria - eikä vihata ja tuhota sitä

Talouden painopiste pitää siirtää teknologian kasvupakosta - aineettomien arvojen laajoihin kasvumahdollisuuksiin

Pitää vain myöntää että muukin on työtä kuin teknologia ja materialismi.

Talous on siis viritetty väärille arvoille joita ihmiset yhä vähemmän haluaa - ja mitataan väärillä mittareilla jotka ei juurikaan noteeraa aineettomia arvoja.

Ja ihmisten syvin ja korkein arvopohja on aineettomissa arvoissa - on aina ollut ja on aina oleva.

Talous, teknologia ja materialismi - on siis eksyksissä itseensä - ja eksyttänyt sinne poliitikotkin - ja pankit.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu