Kolme faktaa valtion viestinnästä kriisissä

Kolme faktaa valtion viestinnästä kriisissä

Valtion virka- ja poliittinen kieli on kohteliasta – faktakieltä – ja kertoo kansalaisten suuntaan – valtio on kriisissä auktoriteetti ja jopa tarvittaessa ehdoton.

Lisäksi VTV viestintälepertelyä ei pidä valtion virkakieleen tuoda – koska se heikentää kommunikaation eksaktiutta.

Ja kielen ja käsitteiden eksaktius on viimeinen asia mitä valtion virkakielessä saa koskea. Sehän on vähän sama kuin kirurgin avustajana olisi henkilö joka ei osaa kunnolla suomea.

Lisäksi on valtion viranomaisten avoimuuden ytimessä se että he puhuvat kansalle tasan sitä virkakieltä jota he keskenään puhuvat.

Ja on yhteiskunnalle eduksi että kansalaiset voivat eläytyä virkatoimintaan – jonka vastakohta on se mitä oheiset viestinnän asiantuntijat näyttävät haluavan

– että valtion virkatoimintaan ei pääse eläytymään kunnolla – kun valtion liika lepertelyeläytyminen kansalaisiin estää sen.

Syntyen vaikutelma vanhemmista jotka vanhempi-lapsi rooliasetelman mukaisesti esittävät puhuvansa aikuisen oikeasti totta – vaikka eivät puhu.

Kaikesta edellä sanotusta hyvänä esimerkkinä on ministeri Kiurun erittäin hyvälle sanomiselle tarjottu vaihtoehto – josta tulee niin asiaeksaktiuden kadottava pehmolepertely kuin olla saattaa.

https://yle.fi/uutiset/3-11879776

Nyt selvisi miksi Suomen media on niin surkeaa kun näennäispsykologinen kansalaiset lapsilepertelyn kohteeksi asettava viestintätiede on tuota luokkaa.

Mutta on Suomessa hyvääkin journalismia – journalistikohtaista – kärkijoukkona Maria Stenroos, Kaija Ahtela, Ulla Appelsin, Marko Junkkari.

Esimerkiksi Maria Stenroosin viimeinen analyysi hallituksen kehysneuvotteluista on parhaimman luokan journalismia koskaan.

https://yle.fi/uutiset/3-11899448

0
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Puoluekantani:
Kallistun vasemmalle kun pyyhin oikealla keskeltä, ja se mikä sieltä tulee muuttuu vähitellen vihertäväksi, puhun ruotsia huonosti, enkä huuhdo persettä merivedessä kuten Soini ja käyn harvoin kirkossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu