Kuinka paljon Suomessa on aidosti itsenäisiä yrittäjiä ja yrityksiä – joiden kustannusrasitus yhteiskunnalle on minimaalinen
Kuinka paljon Suomessa on aidosti itsenäisiä yrittäjiä ja yrityksiä – joiden kustannusrasitus yhteiskunnalle on minimaalinen
Tällainen aito itsenäinen yrittäjä – todellinen aito sankariyrittäjä – voisi olla:
Pitää lampaita omalla tontillaan – keritsee niiden villan – tekee sen langaksi – kutoo sen villapuseroksi – ja myy vain internetmarkkinoinnilla ja nettikaupalla tai kotoa myyden tuotteitaan.
Jos haemme aitoa itsenäisen ja vapaan – sekä vähiten kuluillaan kansantalousrasittamattoman sankariyrittäjyyden arvoketjua.
Niin kyllähän se tuollainen on.
Oli sitten kyseessä lampaan villa, vihannekset, kala tai metsä tai mikä vaan kotona vähin äänin tuotettu ja internetin kautta markkinoitu tuote ja sen arvoketju.
Ostakaa siis todellisten itsenäisten sankariyrittäjien tuotteita – jos haluatte purkaa kansantaloutta rasittavaa paikoin suoranaista tukisyöpää.
Kyllähän tuohon tukea saa. Ja niin pitääkin. Kaikki me olemme riippuvuussuhteessa toisiimme.
Kyllä tuollakin lammasfarmarilla on taaatusti ainakin radio. Ei se sinne mökkiin ihan itsestään ilmesty, saati valmistu.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta ei hän saa sähköpyörä-, liikunta-, lounastukea jne jonne rahat on pumpattu kansantaloudelta hyvinvoiville firmoille ja niiden hyväpalkkaisille työntekijöille.
Ja joita hallitus ei juuri nyt kokonaan karistele pois vaikkapa pariksi vuodeksi vaikka pitäisi.
Että päästään katsomaan ja toteamaan – että kyllä ihmiset osaa syödä lounasta ilman tukiakin ja että ei siitä kansantalouden pidä maksaa.
Ja että pudottaisiin realistisille kansan- ja markkinatalouden jaloille – ja että kaivautuisi se aito itsenäinen sankariyrittäjyys esiin – joka ei edes halua vonkua mitään tukia. Ja pitää sitä itsenäisen sankariyrittäjän kunnia-asiana – tässä kaikenmaailman tukia valtiolta kuppaavien valtion peräkammaripoikien ja -tyttöjen maassa.
Miten semmoinen maa voi pärjätäkään – jossa kaikkien ensimmäinen intressi valtion tuet – eikä se – että ne rahat haetaan markkinoilta tai säästetään kuluissa ja kehitetään uusia tuotteita.
Ilmoita asiaton viesti
Yhä useampi yritys raportoi verojalanjälkensä:
Kemira 99,4 miljoonaa.
https://www.kemira.com/fi/konserni/sijoittajat/taloustieto/verojalanjalki/
Neste 514 miljoonaa.
https://www.neste.fi/sites/neste.fi/files/Nesteen_verojalanjalki_2022.pdf
Yliopiston apteekki 57 milj.
https://www.yliopistonapteekki.fi/ya-yrityksena/verojalanjalki
Lisää löytyy googlaamalla.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä on verojalanjälki ja kuinka paljon se on vaikkapa opettajilla tai palomiehillä?
Ilmoita asiaton viesti
Verojalanjäljellä kuvataan yrityksen toiminnasta yhteiskunnalle kertyviä veroja ja verovaikutuksen jakautumista eri maihin.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta paljonko yritykset kuluttaa kansantaloutta on kysymys – ei se paljonko ne maksaa veroja.
Paljonko on siis yritysten kulujalanjälki kansantaloudelle.
Esimerkiksi tuo lammastilallinen kuluttaa hyvin vähän kansantaloutta saadakseen elantonsa eli sen kulujalanjälki kansantaloudelle on miltei olematon.
Sen sijaan suuryritykset kuluttaa teitä, satamia, koulutusta jne. Ja vastaako niiden maksamat verot sitä mitä ne kansantalouden euroja kuluttaa ollakseen voitollisia. Eli onko moni yritys ollenkaan voitollinen jos sen tulosta tarkastellaan sen suhteen paljonko se kulutti kansantalouden euroja. Eli onko meillä oikeasti kansantalouskannattavia yrityksiä
Ilmoita asiaton viesti