Kun et ärsytä kansaa vaan saat kansan ärsyyntymään muista olet selvityjäpolitiikan kuningastiellä. 

Onko tämä paikkansa toistuvasti uusivan kansanedustajan poliittinen urakehitys -tilanneselviytyjäksi päätyminen

Että hänestä tulee yhä enemmän tilanneselviytyjä – ja yhä vähemmän todellinen aikaansaaja. Ja niin että jokaisella puolueella on heittää julkisuuteen tilanneselviytyjiä. Eräänlaisia asiasisällöttömiä puolueen poliittisen linjan puskuriportsareita.

Jolloin tilanneselviytyvyys ei koidu hyväksi edustukselliselle demokratialle.

Pitäisikö kansanedustajan kaudet rajoittaa kerrallaan kahteen. Jolloin poliitikko olisi pakotettu vaalikauden taukoon ja sen jälkeen voi pyrkiä uudestaan.

Ja onko media ja kansa syypää tähän tilanneselviytyjä-ilmiöön.

Että kun media ja kansa järsii kaikki pienetkin epäoleelliset virheet – kun kumpikaan ei ydinasiapohjalta parempaan pysty – niin kansanedustaja pyrkii välttämään vain median ja kansan hampaisiin joutumista eikä enää sen jälkeen pidäkään asiakysymyksiä tärkeimpinä vaan sitä että selviää mediasta ja kansasta.

Että kansanedustajien ansiot luetaan tyyli- eikä asiapisteinä etenkin Ylen ajankohtaisohjelmissa. Joista voikin kysyä – onko Yle rakentanut poliittiset ajankohtaisohjelmansa poliittiseksi leppoisaksi viihteeksi tyyliin ” kansakunnassa kaikki hyvin, ihan kohta ollaan tosi kusessa”.

Että ajankohtaistoimittaminen onkin tyyliselviytymisen koettelemusten rakentelua kansan arvioitaviksi – ikään kuin hyvän käytöksen sanakikkailun poliittista survival-showta.

Josta tyylilajista parasta oli Jari Tervo uutisvuoto.  Eikä lainkaan Ylen poliittinen survival-ohjelmatoimistotuotteet – jonka tyylitunnus on – niissä ei koskaan ole mitään lähellekään historiaan jäävään.

Tyypillisenä koomisena esimerkkinä median historiallisesta syväruoppauskyvyttömyydestä on historian lehdille nostettu Harri Holkerin ”minä juon nyt kahvia” lausahdus. Hehee – voi voi nyt sentään.

On siinä komea kirsikka poliittisten toimittajien aikaansaamattomuuden kakun päälle.

Niinpä Ylen poliittista ohjelmatarjontaa vaivaa – älä tule puhumaan lastenkutsuille politiikkaa -syndrooma.

Niinpä kansanedustajan paikkansa uusimiskeinokin on – selviytyminen jatkoon on selviytymistä kahvituokiosta kansan kanssa torilla. Silleen leppoisasti.

Kun et ärsytä kansaa vaan saat kansan ärsyyntymään muista olet selviytyjäpolitiikan kuningastiellä.

0
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu