Kun turvallisuuspolitiikkaan tuijottaa – ei näe sen ohi ja taakse. Kannattaa katsoa.

 

Kun turvallisuuspolitiikkaan tuijottaa – ei näe sen ohi ja taakse. Kannattaa katsoa.

Putinin Venäjä – sehän on uudenlaisen valtionhallintoperustainen riistokapitalismin muoto – ostetaan miljardeilla oligarkeja tukemaan hallintoa – kahmaistaan valtiontaloudesta iso osuus ja jaetaan se kavereiden kesken – ikäänkuin se ei olisi kansalta ja palveluista pois.

Ei nähty sen enempää sosiaalista kuin ympäristövastuutakaan miljardeille – muuallakaan kuin Venäjällä. Ja onko esimerkiksi Venäjää tukevassa Intiassa nousemassa valtio-oligarkian elkeitä.

Mutta kun ei ole ilmaisia miljardeja kuten ei ilmaisia lounaitakaan.

Ja  kuten usein ahneudelle ja materialismille käy – ne eivät tunne sanaa kohtuus.

Miljoonan euron kello Putinilla, palatseja oligarkeilla, sotalaivojen hintaisia satojen miljoonien eurojen oligarkihuvipursia – samaan aikaan Venäjän armeijan kalusto romurautaa, viimeistään ukrainalaisten toimesta, ostellaan urheiluseuroja ja kiinteistöjä kuin nakkeja nakkikioskilta.

Samalla nousi yksi asia historialliseksi selviöksi – ympäristö-, sosiaalisesta- ja aineettomista arvoista vastuuton rahan ja materian korni sivistymätön ihannointi on tullut kulminaatiopisteeseensä – tiensä päähän – kaikkialla maailmassa.

Selvä fakta – nykyinen rahan ja materialismin ihannointi on pahin maapallon ja ihmiskunnan tuhovoima.

Putinin valtio-oligarkismi olisi mennyt sujuvasti ja muut olisivat kopioineet mallia.

Mutta Putinin korvien välissä naksahti ja hän hyppäsi loputtomassa vallanhimossaan historiaan ja tekeytyi fantasiatsaariksi ja hyökkäsi Ukrainaan.

Paha kyllä kukaan muu ei Venäjällä halunnut uhrata todellisuudentajuaan historiahourailulle – ja oman armeijan kaiken tasoiset johtajat ja sotilaat itse sabotoivat hyökkäyksen jota eivät koskaan halunneet.

Senhän tietää mitä siitä seuraa.

Mutta eihän tässä kaikki.

Putin meni ja pilasi oligarkien kaiken hyvän – ja nyt joukoittain miljardöörejä pakenenee Venäjältä.

Mutta mitä se historiallisesti merkitsee – sitä että he pakenevat  siksi – että Venäjälle on tulossa suuret tulontasauspäivät 1900-luvun alun tapaan.

Ja tsarismi työnnetään lopullisesti historiaan – miksi – siksi että venäläiset tietää liikaa – miten hyvä asia demokratia on ja mitä hyvää sillä saa aikaan. Sitä kannattaa puolustaa eikä tsarisminostalgista historiahourailua.

Mutta samaan tekstiin pitää lisätä myöskin tämä kysymys – onko poliittisen ja taloudellisen eliitin keskustelutapaamiseksi sanottu Bilderberg toiminta-ajatukseltaan tämä.

Tehdään hyvien tapojen rinki – josta tehdään huonojen tekojen renki. Eli ei kaukanakaan Putinin valtio-oligarkismista.

Tuuli käy historian kirjojen lehdillä.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu