Kun Venäjä näyttää avoimesti ja röyhkeästi keskisormea kaikelle etiikalle – niin tekeekö Kiina ja Intia niin käsi taskussaan

Kun Venäjä näyttää avoimesti ja röyhkeästi keskisormea kaikelle etiikalle – niin tekeekö Kiina ja Intia niin käsi taskussaan

Siltä näyttää. Kun Xi ja Modi luikertelee kuin mato puheissaan etiikassa niin Kiinan ulkoministeri nostaa etiikalle keskisormen avoimesti julki.

Sehän tarkoittaa sitä että Kiinan ja Intian johdon pitää saada etiikka-keskisormelleen hyväksyntä myös kansaltaan.

Ei saa.

Satoja miljoonia kiinalaisia ja intialaisia nousee sitä vastaan.

Sillä heille Putinin julkea epäeettisyys on yhtä vastenmielistä kuin lapsityövoiman käyttö, luonnon tärkeimmän ominaisuuden ja arvon monimuotoisuuden tuhoaminen.

He lähtevät Kiinasta ja Intiasta kuin venäläisiä lähti Venäjältä. He eivät halua elää asua ja toimia sen maan hyväksi jonka etiikka on läpimätä.

Eettisten ihmisten kansannousu alkaa Kiinassa ja Intiassa ja muuallakin maailmassa – miksi.

Siksi että käsitteen etiikka alle on luettavissa niin Putinin tekojen, lapsityövoiman käytön kuin monimuotoisuudenkin tuhoamisenkin tuomitseminen.

Ja aktiivisesti.

On jopa odotettavissa että kiinalaisia ja intialaisia vapaaehtoisia tulee taistelemaan Ukrainan rinnalla jos sota kääntyy Venäjälle voitolliseen suuntaan. Sillä sitä ei saa tapahtua. He eivät sankoin joukoin sitä hyväksy – että Putinin mielisairaus leviää laajemmalle.

Sillä eettiset ihmiset eivät missään tapauksessa halua maailmaa missä on Putinin kaltaista toimintaa tai lapsityövoiman käyttöä tai monimuotoisuuden tuhoamista.

Etenkin he nousevat aktiivisesti etiikan puolesta taistelemaan jopa sadoin miljoonin omaa kotimaataan kohtaan – jos Kiinan ja Intian keskisormi etiikkaa vastaan nousee julkisesti esiin Putinin röyhkeydellä – silloin Xin ja Modin asema tulee erittäin kyseenalaiseksi omien kansalaisten taholta – silloin jos tilanne johtaa kolmanteen maailmansotaan.

Joka syntyy siitä jos Kiina ja Intia nostavat keskisormensa etiikalle avoimiksi operaatioiksi etiikkaa vastaan.

Kiina ja Intia ovat siis päävastuulliset jos kolmas maailmansota syttyy – myös siinä tapauksessa jos lännen pitää osallistua myös Ukrainan sotaan Putinin kaataakseen – ja Kiina ja Intia ryhtyy sotaan Venäjän puolelle.

Lännellä ja etenkin Euroopalla on siihen eettinen oikeus – Kiinalla ja Intialla ei. Eurooppa on välittömän Venäjän uhan alla. Siksi Kiinalla ja Intialla ei ole oikeutta tehdä mitään siinäkään tapauksessa – jos muiden eurooppalaisten valtioiden kuten Puolan, Suomen, Ruotsin, Baltian maiden pitää hyökätä Venäjälle poistaakseen Venäjän uhkan niitä kohtaan.

Se että ne niin tekee – ei ole kolmas maailmansota – se on jos Kiina ja Intia puuttuu edes asetoimituksin asiaan.

Venäjä koetaan Euroopassa välittömäksi uhkaksi – ja mitä enemmän näyttää siltä että Venäjö voittaa Ukrainassa niin sitä todennäköisempää on että Euroopan maat ryhtyvät aktiivisiin sotatoimiin Venäjän uhkan poistaakseen ja Putinin hallinnon vallan tuhotakseen.

Ukrainan sota on siis leimallisesti paikallinen sota – myös silloin jos muut Euroopan maat ryhtyy sotatoimiin Venäjää vastaan.

Kolmanneksi maailmansodaksi se muuttuu jos Kiina ja Intia puuttuu siihen millään tavoin.

Tämä on kova fakta. Nyt.

Länsi edustaa nyt etiikkaa maailmassa avoinmesti ja aktiivisesti. Kiina ja Intia ei.

Ne ovat ryhdittömiä paskiaisia tällä hetkellä etiikan suhteen. Se on kaunistelematon tosiasia.

Niiltä on odotettu aktiivista tuomiota Putinin toimille.

Sitä ei ole tullut – ja se ja vain se on rakentanut kolmannen maailmansodan uhkan maailman ylle – johon syypäitä ovat Kiina ja Intia ja muutamat muut rappioeettiset valtiot.

Monimuotoisuuden tuhoamista ja lapsityövoiman käyttöä vastassa on vankka kansainvälinen instituutioiden kiinteä vastarinta.

Miksi sitä ei ole Putinin keskisormea vastaan.

Miksi talouselämää ja valtiosuhteita ei ajeta monimuotoisuuden puolustamisen kaltaiseen instituutiotason pakkorakoon – että etiikkaa on osoitettava – ja sitä on osoitettava käytännössä. Tai sitten tulee seurauksia.

Että epäeettisten valtioiden kanssa ei harrasteta kauppaa, että se sanktioidaan. Sillä sehän on vallitseva keino millä valtioita pakotetaan etiikkaan. Jos ei etiikkaa uskota hyvällä niin sitten pahalla. Kauppa loppu ja kurjuus tilalle.

Sama velvoittavuus pitää osoittaa myös Venäjältä liikekannalle panoa ja muuten Putinin hallintoa paenneisiin venäläisiin.

Ei heillä ole oikeutta katsoa mukavalta lännen aitiopaikalta miten maailman tärkeimmän arvon etiikan käy.

Vaan heidän on ihan pian mentävä Ukrainaan taistelemaan Putinia vastaan – jos Venäjä pääsee voiton puolelle – tai sitten vaihtoehtona on palautus Venäjälle.

Kuten huomataan – etiikalle ei ole vapaamatkustajia – ei kukaan – ei missään.

Ei monimuotoisuuden tuhoamisen – ei Putinin antieettisen keskisormen suhteen.

Se on maailman nykyhetken peruskallion luja asetelma.

eerojuhani vaarala

Oman eettis-realistinen aatteeni enkä minkään puolueen kannattaja enkä jäsen. Jotka haluaa kannattaa eettis-realistista aatettani niin ilmoittakoon minulle. Voimmehan tehdä siitä vaikka puolueen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu