Kuten nähdään niin oikein analysoituna maahanmuuton ongelmiin löytyy varsinaiset pääsyyt ja päävastuulliset henkilöt

 Maahanmuuttajaryhmien hyvä sopeutuvuus ja hyväksyttävyys syntyy keskeisesti siitä että ne itse hoitavat kulttuurien väliseen rajapintaan liittyvän välttämättömän kotouttamisen ja kasvattamisen kunnolla.

Jos maahanmuuttajaryhmät ja -kulttuurit ei niin tee – niin ei ihme että maahanmuuttajien tulo maahan koetaan jopa kulttuuri-imperialismina.

Kuten nähdään niin oikein analysoituna maahanmuuton ongelmiin löytyy varsinaiset pääsyyt ja päävastuulliset henkilöt.

Tämä on älytön perusteeton ja vastuuton yleistys joistakin epäeettisistä yksilöistä johonkin kansanryhmään tai joukkoon.

Yle:

Bardella arvostellut Mbappén lausuntoja

Kansallisen liittouman valovoimaisella johtajalla Jordan Bardellalla, 28, on myös maahanmuuttajatausta, ja hänkin on lähtöisin maahanmuuttajalähiöstä Drancysta.

Bardella on sanonut, että hänen lapsena näkemänsä väkivalta ja huumekauppa ovat vaikuttaneet hänen maahanmuuttovastaisiin kannanottoihinsa. ”

Mutta koska maahanmuuttajayhteisöllä on – sekä johtajansa ja johtamistapansa – että kasvatustapansa joka on heidän kulttuurinsa pohjaista tai ei – niin maahanmuuttajayhteisöjä voi moittia ainoastaan kehnosta johtajuudesta ja/tai riittämättömästä kasvatuksesta siihen kulttuuriin nähden johon he ovat tulleet

Toisin sanoen – kunnolla analysoituna joidenkin maahanmuuttajien pohjalta yleistäminen kaikkiin maahanmuuttajiin ja etenkin kaikkeen maahanmuuttoon on täydellisen perusteeton – mutta maahanmuuttajayhteisöjen johtajuuteen ja kasvatukseen on perusteita suhtautua kriittisesti ja vaatia parempaa.

Maahanmuuton kulttuuritörmäys on siis syy rasismiin ja pääasialliset syypäät kulttuuritörmäykseen on maahanmuuttajaryhmien huono johtajuus ja riittämätön ryhmien kasvatus uuteen kulttuuriin.

Vika ei siis ole pääosin vastaanottajamaan kotouttamisessa – vaan maahanmuuttajaryhmien johdon – huonosta ryhmänsä kotouttamisessa.

Maahanmuuttajaryhmien hyvä sopeutuvuus ja hyväksyttävyys syntyy keskeisesti siitä että ne itse hoitavat kulttuurien väliseen rajapintaan liittyvän välttämättömän kotouttamisen ja kasvattamisen kunnolla.

Jos maahanmuuttajaryhmät ja -kulttuurit ei niin tee – niin ei ihme että maahanmuuttajien tulo maahan koetaan jopa kulttuuri-imperialismina.

Kuten nähdään niin oikein analysoituna maahanmuuton ongelmiin löytyy varsinaiset pääsyyt ja päävastuulliset henkilöt.

eerojuhani vaarala

Ympäristölle ja monimuotoisuudelle myönteinen asenne leviää ihmisten parissa - niistä on tullut sosiaalinen normi

Ihmiset rakastavat yhä enemmän luontoa ja luonnoneläimiä mutta myös kotieläimiä ja lemmikkieläimiä.

Käsite monimuotoisuus kuuluu ja näkyy yhä useammin joka paikassa - on ymmärretty miten keskeinen käsite se on ihmiskunnan luontosuhteessa myös ihmiskunnan säilymisen kannalta.

Metsä tulee yhä läheisemmäksi ihmisille monimuotoisena asiana - puupellot ja avohakkuut menettävät suosiotaan ja metsän ja metsätalouden käsitteet monipuolistuvat mm jatkuvan kasvun metsänhoidon suuntaan.

Materialismi on yhä enemmän kyseenalaistettua samaan aikaan kun aineettomien arvojen äärimmäisen rikkaaseen kirjoon herätään yhä paremmin. Mitkä mahdollisuudet pelkällä sosiaalisuudella voi olla.

Autoilun dominointi vähenee ja samaan aikaan kaupungeista tulee sekä terveellisempiä, hiljaisempia ja turvallisempia - kaduilla kaikuu yhä enemmän autojen äänten sijaan ihmisten puheensorina - ja kaukaa kuuluu haitarin soitto ja kirkonkellojen soittokin tulee takaisin kaupunkien äänimaisemaan.

Ja lintujen laulu - aamulla herättyään voi avoimesta ikkunasta kuulla lintujen laulua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu