Kysymyksiä loistavaan Anniina Walliuksen koronajuttuun

Loistavasta Ylen toimittajan Anniina Walliuksen jutusta:

https://yle.fi/uutiset/3-11874265

 ”” SARS-CoV-2:lla virheiden syntyvauhti on suhteellisen hidas, mutta yksittäisten virusten perimän avaavassa sekvensoinnissa eri puolilla maailmaa on silti löytynyt kymmeniätuhansia mutaatioita.Valtaosalla ei ole vaikutusta tarttuvuuteen tai virulenssiin. Jos tässä jutussa sattuu kirjoitusvirheen vuoksi lukemaan ”vrius”, se ei estä ymmärtämästä sisältöä oikein. Virukselle hyödyttömät – saati haitalliset – genomin kirjoitusvirheet eivät yleisty, mutta niin voi käydä, jos mutaatio sattuukin olemaan virukselle eduksi. ””

Kysymys herää – onko viruksella joku tietoisuus ja päätöksentekokyky jota vastaan voisi käydä ”psykologista” sodankäyntiä huijaamalla sitä  – vai onko se kuin vesi – että se etenee sinne minne se painovoiman mukaisesti pääsee ja sen mukaan onko vettä tarpeeksi edetä – pitääkö analogisesti viruksia olla tarpeeksi että se voi edetä – ja tsunamianalogisesti että jos virusta on paljon ja sen takana massan tai muuta voimaa niin sitä vastustamattomampaa eteneminen. Onko hyvin viruspitoinen yksilö tai joukko tsunaminomainen virusten levittäjä.

”” Viime kuussa Science-lehdessä(siirryt toiseen palveluun) julkaistu yhdysvaltalainen tutkimus arvioi, että muutaman vuoden tai viimeistään muutaman vuosikymmenen päästä SARS-CoV-2 aiheuttaa enää samanlaisia lieviä hengitystietulehduksia kuin ihmisissä vanhastaan kiertelevät neljä koronavirusta.Hypoteesi perustuu yhteen lupaavaan ominaisuuteen: SARS-CoV-2:n on todettu aiheuttavan vain hyvin harvoin vakavaa tautia lapsille.Aiempien tutkimusten perusteella noin 15 prosenttia lasten hengitystieinfektioista on kahden ennestään tutun koronaviruksen aiheuttamia. Useimmiten ensimmäinen tartunta saadaan alle kuusivuotiaana. Immuniteetista näyttää jäävän rippeitä lieventämään oireita myös aikuisena.””

Tästä herää iso kysymys – onko ainakin taannoin herkkyys määrätä antibiootteja eikä antaa ihmisen parantua itsekseen – tai vesistöjen ja sitä kautta ihmisten medikalisoituminen –  tuhonnut ihmisten ja luonnonkin luonnollista immuniteettia niin että se on luonut pandemioille hyvät riehumismarkkinat.

0
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Puoluekantani:
Kallistun vasemmalle kun pyyhin oikealla keskeltä, ja se mikä sieltä tulee muuttuu vähitellen vihertäväksi, puhun ruotsia huonosti, enkä huuhdo persettä merivedessä kuten Soini ja käyn harvoin kirkossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu