Kysymys Juhani Knuutille – sotkettiinko tässä lääketiede ja terveydenhuolto käsitteellisesti toisiinsa

Kysymys Juhani Knuutille – sotkettiinko tässä lääketiede ja terveydenhuolto käsitteellisesti toisiinsa

 

Että sekä STM että THL käyttivät – tai niitä käytettiin –  lääketieteen asiantuntijastatusta terveydenhuollon linjaukseen joka ei ole pelkästään lääketiedettä.

Jatkokysymys – paikannetaanko hallituksessa, STM:ssä ja THL:ssä nämä asiat käsitteellisesti oikein.

Tämä blogini pyrkii siis olemaan keskustelun avaus Juhani Knuutin kautta jolla on näissä asioissa hyvää sanottavaa.

 

Eli – onko päätöksenteon arkkitehtuuri kohdillaan lääketieteen ja terveydenhuollon sekä politiikan näkökulmista – ja onko sen mahdollinen epäselvyys sotkuja aiheuttava.

 

Yle:

Etäkoulunäkemyksissä ”vivahde-eroja”

Sosiaali- ja terveysministeriö suositteli lasten siirtymistä lyhytaikaiseen etäopetukseen. Hallitus ei kuitenkaan koko maata koskevaa suositusta antanut. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos oli lähiopetuksen kannalla.

Olivatko viranomaisten näkemykset etäkoulusta erilaiset?

– En ole varma, oliko kauhean suurta erimielisyyttä. Sosiaali- ja terveysministeriön ehdotus oli, että siirrytään lyhytaikaisesti etäopetukseen ja sillä aikaa mahdollisimman tehokkaasti rokotetaan lapsia, kuvaili sosiaali- ja terveysministeriön osastopäällikkö Taneli Puumalainen Ylen aamun haastattelussa.

Myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Markku Tervahauta arvioi Ylen aamussa, että etäopetusnäkemyksissä oli kyse vivahde-eroista.

– Etäopetus voi tulla kysymykseen alueellisesti nopeastikin, hän huomauttaa.

Kyse ei ole siitä, että yksittäinen toimenpide ratkaisisi koronaviruksen tuomaa ongelmaa Puumalainen sanoo.

– Ihmisillä on kerta kaikkiaan liikaa kontakteja, tätä tapahtuu kaikissa ikäryhmissä. Sosiaali- ja terveysministeriö ajatteli, että jos rajoitettaisiin lähikouluun osallistumista pari viikkoa, saataisiin lasten rokotuskattavuutta nostettua ja testauskäytännöt toimimaan, hän kuvailee. ”

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu